https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/10/30/f269a67e-qntninbgojo53qkkvkhedk.webp
10:23, 30/10/2025, PerşembeG: Güncelleme: 12:11, 30/10/2025, Perşembe

CHP koridorlarında kriz büyüyor: Muhittin Böcek etkin pişmanlıktan yararlanacak iddiası

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında çarpıcı bir bilgi ortaya atıldı. Gazeteci Fatih Atik, Böcek’in sağlık sorunlarını gerekçe göstererek itirafçı olmak istediğini söyledi. Gazeteci Atik, TGRT Haber ekranlarında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın “Eğer beni desteklemezseniz konuşurum” sözlerini hatırlatarak, “Bir başka belediye başkanı da etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor. Sağlık problemleri var ve cezaevinde kalmak istemiyor. Serbest kalmak için savcılara isteğini iletti. Bana gelen bilgiye göre, Muhittin Böcek hem kendisi hem de CHP ile ilgili bazı konularda açıklama yapmaya hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı. Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in etkin pişmanlıktan yararlanmak için başsavcılığa başvurduğu ifade ediliyor. Konu, Başsavcı Yakup Ali Kahveci’nin masasında” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 5 Temmuz’da gözaltına alınan Muhittin Böcek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında eski gelini Z.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Mustafa Gökhan Böcek yurt dışından dönüşünde tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında belediyeden ihale alan bazı iş insanlarının, Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’e 195 milyon lira rüşvet verdiği belirtilmişti. Paraların bir kısmının döviz bürosu ve kuyumcular üzerinden aklandığı öne sürülmüş, bu işletmelere kayyum atanmıştı.

Genişletilen operasyonlarda aralarında eski belediye yöneticileri ve iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış, bazıları etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılmıştı.

BÖCEK'TEN AÇIKLAMA

Muhittin Böcek, etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdiği iddiasını yalanladı. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Böcek, savcılığa böyle bir başvurusunun olmadığını belirtti.

'HERHANGİ BİR MÜRACAATIM OLMAMIŞTIR'

Böcek'in açıklamasında, "Kıymetli Antalyalılar sabah saatlerinde bazı medya kuruluşlarında gördüğüm haber üzerine bu açıklamayı yapmayı uygun buldum. Hepinizin bildiği gibi Covid sürecinde 108 gün yoğun bakımda kalmıştım. Şu anda günde 15 ilaç kullanarak ayakta durabiliyorum. 4 defa hastaneye sevk edildim. Bugünlerde yine hastaneye gitmem gerekiyor. Kas kilo kaybı şeker kalp tansiyon, prostat, böbrek değerlerim yüksekliği ciddi. Akciğer sorunlarım varken asılsız bu haberler beni üzmüştür. Haberlerde bahsedildiği gibi Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili herhangi bir müracaatım olmamıştır" ifadeleri yer aldı.


Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek belediye araçlarını rüşvet toplamakta kullandı
Gündem
Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek belediye araçlarını rüşvet toplamakta kullandı
Turizm alanını daire karşılığı imara açmış
Gündem
Turizm alanını daire karşılığı imara açmış
Rüşvet vermezseniz hesap sorarım!
Gündem
Rüşvet vermezseniz hesap sorarım!

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026