16:52, 07/04/2026, Salı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Levent’teki saldırıya ilişkin ilk açıklama: Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lalahan'da, ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Levent’teki hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Beşiktaş’taki saldırıyı lanetlediğini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:
“Kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı müdahalesiyle boşa çıkarılan kalleş saldırıyı lanetliyorum.”
3 SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Erdoğan, olayda biri ölü, ikisi yaralı olmak üzere üç saldırganın etkisiz hale getirildiğini, müdahale sırasında ise iki polis memurunun hafif yaralandığını açıkladı.
Saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile emniyet ve istihbarat birimlerinin geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.
‘TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK’
Yaralı polislerimize geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayarak, bu tür eylemlerle ülkenin güven ortamının hedef alınmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.