12:19, 03/12/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 12:22, 03/12/2025, Çarşamba

Depremdeki gözyaşları yeni evlerinde sevince dönüştü: Koyunlu çiftçi Bakan Kurum’u sevinç gözyaşlarıyla karşıladı

Afet konutlarının inşa çalışmalarındaki son durumu incelemek için Kahramanmaraş’a giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından çekilen görüntülerde çadırlarının önünde gözyaşı döken Mehmet (63) - Hatice Koyunlu (58) çiftinin köy evlerine konuk oldu. Bakan Kurum’u sevinç gözyaşlarıyla karşılayan Hatice Koyunlu, “Bizi bu çilelerden kurtardılar. Bu dertten kurtardılar. Dünya durdukça durasınız” derken, Mehmet Koyunlu da “Sayenizde villa gibi evde oturuyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum ise “Şimdi sizi böyle görüyoruz ya dünyanın en büyük mutluluğu bu bizim için. O acı günlerden sonra bugünleri gördük ya Rabbimize şükrediyoruz, hamdediyoruz” yanıtını verdi. 


Asrın felaketi ardında 11 ilde ağır yıkım, binlerce can kaybı ve büyük acılar bıraktı. Depremde yıkılan evleri ve kaybettikleri yüzlerce küçükbaş hayvanları için gözyaşı döken Mehmet-Hatice Koyunlu çifti de o günlerde çaresizliğin ve dirayetin simgesi olmuştu. Hatice Koyunlu’nun
“Allah devletimize zeval vermesin. Yüce rabbime hamdolsun”
sözleri yüreklere dokunmuştu.

‘BUGÜNLERİ GÖRDÜK YA RABBİMİZE ŞÜKREDİYORUZ’

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Koyunlu çiftinin Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Tevekkeli Mahallesi’nde inşa edilen köy evlerine misafir oldu. Sevinç gözyaşlarıyla Bakan Kurum’u karşılayan Hatice Koyunlu,
“Ekibine, emeği geçenlere hepsine teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Bizi bu çilelerden kurtardılar. Bu dertten kurtardılar. Allah'ım dünya durdukça durasınız. Allah'ım seni başımdan eksik etmesin ciğerim”
dedi.
Bakan Kurum ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını aileye ileterek
, “Allah böyle bir depremi bir daha yaşatmasın. Güle güle oturun. Biz seni izledik, üzüldük. Beraber ağladık, beraber mücadele ettik. Şimdi de sizi böyle görüyoruz ya dünyanın en büyük mutluluğu bu bizim için. O acı günlerden sonra bugünleri gördük ya Rabbimize şükrediyoruz, hamdediyoruz”
ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026