Diyarbakır anneleri PKK’nın fesih kararından memnun: İlk defa yüzümüz gülüyor

16:0412/05/2025, Pazartesi
G: 12/05/2025, Pazartesi
AA

‘Terörsüz Türkiye’nin en kritik adımı tamamlandı. Terör örgütü PKK, silah bıraktığını açıkladı. 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır'da eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. Aileler, terör örgütü PKK'nın 5-7 Mayıs'ta topladığı 12. kongresinin karar sonucunda kendini feshettiğini duyurması kararından memnun olduklarını belirtti. Anne Ayten Elhaman, 7 yıldır görmediği oğlu Bayram'ı çok özlediğini söyledi. Elhaman, "Yaklaşık altı yıldır anneler olarak buradayız. Yılmadık, inşallah anneler başardı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. PKK silahları bıraktı, fesih kararı aldı. İnşallah çocuklarımız gelir, bütün anneler sevinir.” dedi.

Sariye Tokay, 14 yıldır oğlu Mehmet'in yolunu gözlediğini, evladını çok özlediğini belirtti. Tokay, yıllardır evlatları için mücadele ettiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Devlet Bahçeli'nin başlattığı süreç sonuç verdi, çok sevinçliyiz, mutluyuz." ifadelerini kullandı. Anne Sevgi Çağmar, yaklaşık 10 yıldır oğluna hasret olduğunu anlatarak, "PKK silah bıraktı, bizim çocuklarımız da gelecek inşallah." diye konuştu.

'İLK DEFA YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR'

Oğlu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydın da yıllardır evlatlarına hasret olduklarını ifade ederek, onlara kavuşma ümidiyle nöbet tuttuklarını söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Devlet Bahçeli 'Terörsüz Türkiye' sürecini başlattı, kendilerine çok teşekkür ediyoruz, tüm siyasi partililere teşekkür ediyoruz. Bugün duyduk ki terör örgütü PKK, fesih ve silah bırakma kararı almış. Bu evlatlarımızın da evine geri dönmesi demek. Hepimiz burada sevinçliyiz, ilk defa yüzümüz gülüyor, inşallah bir an önce evlatlarımıza kavuşuruz."

#Diyarbakır Anneleri
#PKK
#Fesih
#Diyarbakır