
Hollanda’nın Schiedam kentinde market işleten Mustafa Aydın, iş yerine giren silahlı soyguncuyu büyük bir soğukkanlılıkla etkisiz hale getirerek ülkede günün konusu oldu. Elazığlı esnafın, kendisine silah doğrultan saldırganı eline geçirdiği şişelerle kovaladığı anlar güvenlik kameralarına yansırken, olay Hollanda basınında geniş yankı buldu.
Olay, geçtiğimiz pazartesi günü akşam saatlerinde Aydın’ın ortağıyla birlikte işlettiği Antalya Market’te meydana geldi. Kasada müşteri beklediği sırada yüzü maskeli bir şahsın içeri girdiğini belirten Mustafa Aydın, saldırganın doğrudan yanına gelerek silah doğrulttuğunu ve paraları istediğini ifade etti.
Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Aydın, ilk etapta silaha müdahale etmeye çalıştığını, ardından saldırganı oyalamak için strateji geliştirdiğini söyledi. Aydın, "Ona kasayı boşaltıp parayı vereceğimi söyledim. Eğildiğim sırada gizlice alarm düğmesine bastım. O sırada içeri bir müşteri girince hırsız silahı ona yöneltip dışarı çıkmasını istedi. Ben de kasanın bozuk olduğunu iddia ederek onu diğer kasaya yönlendirdim" dedi.

Diğer kasaya geçtikleri sırada cesaretinin arttığını belirten Aydın, bir miktar para uzattıktan sonra aniden sesini yükselterek hırsızın üzerine yürüdü. Kasayı kapatıp saldırganı kovalamaya başlayan cesur esnaf, eline geçirdiği şişeleri fırlatarak soyguncuyu dükkandan dışarı çıkarttı. Neye uğradığını şaşıran hırsız hızla olay yerinden uzaklaşırken, Aydın da bir süre peşinden koştu.
Olaydan kısa süre sonra bölgeye gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alarak geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Hollanda medyası, Türk esnafın silahlı bir saldırgan karşısındaki sıra dışı cesaretine ve soğukkanlılığına dikkat çeken haberlere geniş yer ayırdı. Mustafa Aydın ise olay anında korkuya teslim olmadığını ve ekmek teknesini korumak için refleks gösterdiğini dile getirdi.






