|

Merdan Yanardağ İran'ın iddialarına arka çıkıp Akıncı'yı hedef aldı: Kimse milli diye yutturmaya kalkmasın

21:59 - 22/05/2024 среда
Güncelleme: 22:03 - 22/05/2024 среда
Yeni Şafak

Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetinin hayatını kaybettiği helikopterin yerini bulan Akıncı İHA'yı hedef aldı. "Bu İHA özel sektörün, kar amacıyla yapılıyor, kimse milli diye yutturmaya kalkmasın." diyen Yanardağ, İran'ın 'Akıncı değil biz bulduk' iddialarına da arka çıkıp, "Akıncı'nın verdiği koordinat enkazdan 7 kilometre uzakta olduğu söylendi. Bulduğunu iddia edenler bize göstersin." şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan'daki baraj açılışının ardından çıktığı dönüş yolunda, bindiği helikopterin kırıma uğraması sonrası Tebriz şehrinin kuzeydoğusunda kayboldu.

Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin enkazını Akıncı İHA buldu. İran'ın yaşadığı bu acizlik, ülke içinde tartışmalara neden oldu.

Tepkiler sonrası İran, helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiği kazanın yerini Akıncı İHA'nın değil kendi İHA'larının tespit ettiğini dillendirmeye başladı.

İran devlet televizyonu İRİB’deki canlı yayında konuşan bir savunma muhabiri,
"Biz onay verince Türkiye Akıncı'yı gönderdi. Akıncı enkazın olduğu yeri doğru tespit edemedi, 10 kilometrelik bir sapma vardı. Devrim Muhafızları Kudüs Gücü insansız hava aracı ekibi doğru yeri tespit etti."
iddiasında bulundu.

İran'ın 'Akıncı' iddialarına Merdan Yanardağ da destek verdi

Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Akıncı'nın ismini hedef alıp,
"Akıncı ismi 12 Eylül öncesi siyasal İslamcıların gençlik örgütünün adıydı. Bu İHA özel sektörün, kar amacıyla yapılıyor, kimse milli diye yutturmaya kalkmasın."
ifadelerini kullandı.
Sözlerinin devamında,
"İran Genelkurmay Başkanlığı yalanladı, 'biz bulduk' dedi."
diyen CHP yandaşı Yanardağ,
"Akıncı'nın verdiği koordinat enkazdan 7 kilometre uzakta olduğu söylendi. Bu doğru mu değil mi? Bulduğunu iddia edenler bize göstersin."
şeklinde konuştu.


#Merdan Yanardağ
#Akıncı İHA
#İran
24 дней назад