13:50, 16/02/2026, Pazartesi

Nefes yazarı Deniz Zeyrek MEB’in Ramazan genelgesinden rahatsız oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Ramazan ayına özel olarak 81 ilde tüm eğitim kademelerini kapsayan yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan programa göre, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri kültürel değerleri cami ziyaretleriyle yerinde deneyimleyecek, lise öğrencileri ise alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenecek iftar buluşmalarında bir araya gelecek. Yürütülecek çalışmada "Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi" kapsamında merhamet, vatanseverlik, yardımseverlik ve adalet gibi milli ve manevi değerlerin davranışa dönüştürülmesi hedefleniyor. Nefes Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, bakanlığın okullara gönderdiği Ramazan etkinlikleri genelgesini laikliğe aykırı bularak tepki gösterdi. Zeyrek, “Ben camiye ilk defa öğretmenimle gitmedim, dedemle gittim. Eğer bir program dahilinde, zorunluluk hissiyle gitmiş olsaydım aynı duyguyu yaşamazdım. Bence Milli Eğitim burada hata yapıyor. Bu işler ailede öğrenilir” ifadelerini kullandı. Konuşmasında laiklik vurgusu yapan Zeyrek, Türkiye’nin yüz yıldır laiklik deneyimine sahip olduğunu belirterek, bu ilkenin toplum tarafından içselleştirildiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026