
Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın başkanlık seçimi, aday destekçileri arasında çıkan sopalı kavgaya sahne oldu. Seçim atmosferinin bir anda gerilmesiyle çıkan olaylarda 6 kişi yaralanırken, salondaki panik anları cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Seçim yarışı kavgaya dönüştü
Atatürk Mahallesi'ndeki 11 Nisan Spor Salonu’nda düzenlenen ve 7 binden fazla üyenin oy kullanması beklenen kongre, öğle saatlerinde çıkan tartışmayla karıştı. Mevcut başkan Yaşar Deveci ile adaylardan İmam Bakır Alkan'ı destekleyen gruplar arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan sözlü tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü. Tarafların yakınlarının da dahil olduğu kavgada sopalar kullanıldı.
Çevik kuvvet müdahale etti
Salonda yaşanan büyük panik üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, birbirine saldıran grupları ayırmak için yoğun çaba sarf etti. Taşkınlık çıkaran kişilerin salon dışına çıkarılmasının ardından kavga kontrol altına alınabildi. Sopa darbeleriyle yaralanan 6 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı
Yaşanan gerginliğin ardından seçimlerin yapıldığı spor salonu ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. 5 adayın yarıştığı başkanlık seçimi, polisin oluşturduğu geniş güvenlik koridoru altında devam ediyor. Emniyet güçleri, yeni bir olay yaşanmaması için salon giriş ve çıkışlarında denetimlerini sürdürüyor.






