
Şanlıurfa’da Yeni Mezarlık’ta temizlik ve ziyaret için bulunan vatandaşlar tarafından çöplerin atıldığı plastik bir varilin içerisinde kaplara konulmuş çok sayıda insan cenini bulundu. Korkunç manzarayla karşılaşan vatandaşların durumu hemen emniyet güçlerine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, plastik kovanın içerisinde muhafaza edilmiş toplam 21 insan cenini tespit etti.
Yapılan ilk incelemelerde, kapların üzerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait ibarelerin ve etiketlerin yer aldığı öne sürüldü. Ceninlerin yasal sınırlar dahilindeki düşük veya tıbbi kürtaj operasyonları sonucunda hayatını kaybetmiş bebeklere ait olduğu değerlendiriliyor. Hastane ortamından usulüne uygun şekilde gömülmek ya da imha edilmek üzere mezarlık müdürlüğüne gönderildiği tahmin edilen ceninlerin, görevliler veya kimliği belirsiz kişilerce defin işlemi yapılmadan bir kenara bırakıldığı üzerinde duruluyor.
Plastik varilden çıkarılan 21 cenin, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi, hastane kayıtlarıyla eşleştirilmesi ve detaylı incelemelerin yapılması amacıyla adli tıp uzmanları gözetiminde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında; hastaneden defin için çıkış yapan görevlilerin, mezarlık personelinin ve taşıma sürecinde yer alan kişilerin ifadelerine başvurulacağı, ihmali veya kastı olanların tespiti için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi.






