Yetimhanede tanıştığı İslamiyet hayatını değiştirdi: Belçikalı Alexandra umre hayali için bisikletiyle yollara düştü

09:561/07/2026, Çarşamba
G: 1/07/2026, Çarşamba
Diğer
Yeni Şafak Haberlerini Daha Sık Gör: Tıkla ve Google'da Favorilere Ekle!

Belçika'da çocukluğunu yetimhanede geçiren 26 yaşındaki Alexandra Lauwers'in hayatı, burada tanıştığı Müslümanların davranışlarıyla bambaşka bir yöne evrildi. Sekiz yıl önce İslamiyet'i seçen Lauwers, yıllardır kurduğu umre hayalini gerçekleştirmek için bisikletiyle Belçika'dan yola çıktı. Kutsal topraklara uzanan yolculuğunda İstanbul'a uğrayan genç kadın, en büyük hayalinin ise Burkina Faso'da bir yetimhane kurmak olduğunu söyledi.

Çocuk yaşta annesinin hastalığı ve babasının aileyi terk etmesi nedeniyle yetimhanede büyüyen Alexandra Lauwers, burada tanıştığı Müslümanların hayatına dokunan iyilik ve merhametinin kendisini derinden etkilediğini anlattı.İslamiyet'i tercih etme sürecini anlatan Lauwers, şu ifadeleri kullandı:

"Bu insanların arasında iyilikleri ve merhametleriyle beni etkileyen kişiler vardı. Onlara yakınlaştım. İslam'ı merak etmeye başladım ve sonra da Müslüman olmaya karar verdim."

TEK HAYALİ UMREYDİ, BİSİKLETİYLE YOLA ÇIKTI

Sekiz yıl önce Müslüman olan Alexandra Lauwers'in en büyük hayali umre ibadetini yerine getirmekti. Bu hayalini farklı bir yolculuğa dönüştüren genç kadın, bisikletiyle Belçika'dan pedal çevirmeye başladı. Kutsal topraklara ulaşmak için çıktığı uzun yolculuk kapsamında İstanbul'da mola veren Lauwers, burada gördüğü tarihi camilerin kendisini manevi anlamda çok etkilediğini dile getirdi.

‘AYASOFYA BENİ DERİNDEN ETKİLEDİ’

İstanbul'da en çok etkilendiği yapının Ayasofya olduğunu belirten Lauwers, şunları söyledi:

"Beni en çok etkileyen cami Ayasofya oldu. Hayatımda ilk kez bu kadar güzel camiler görüyorum. Bu camiler beni manevi olarak çok etkiliyor. Daha fazla namaz kılmaya ve dinimi daha çok öğrenmeye teşvik ediyor."

ŞİMDİ BAŞKALARININ HAYATINA DOKUNMAK İSTİYOR

Çocukluğunu yetimhanede geçiren Alexandra Lauwers, kendisine uzatılan yardım elini şimdi başka çocuklara uzatmayı hedefliyor. En büyük hedeflerinden birinin Burkina Faso'da bir yetimhane kurmak olduğunu belirten Lauwers, bu hayalini şu sözlerle anlattı:

"Ve Allah bana da Burkina Faso'da kurmayı planladığımız yetimhane projesini hayata geçirmeyi nasip etsin."

Belçika'dan başladığı uzun bisiklet yolculuğunu kutsal topraklarda tamamlamayı hedefleyen Lauwers, umre ibadetinin ardından hem manevi yolculuğunu sürdürmek hem de ihtiyaç sahibi çocuklar için hayalini kurduğu yetimhane projesini hayata geçirmek istiyor.

#Alexandra Lauwers
#Belçika
#İslam
#Müslüman