|
Langırt oyna daha iyi

Bu maç inik topla oynansa daha iyi olurdu, hiç olmazsa sağa sola sekmezdi. Tarla gibi sahada top yere vurdu mu yandın, nereye gideceği belli olmuyor... Üç pası üst üste yapmanın imkanı yok. Başkentin sahası böyleyse, vay haline Türk futbolunun. Bir ara takımların bütün pasları rakibe gitti. Seyrederken şaşı olduk! Kim topu stop etmeye kalksa topu rakip kapıyor. Bunda da sahanın kabahati yok ya!... Futbolcu da, saha da, oyun da kötü! Birini öbüründen ayırmak mümkün değil. Maç da Türkiye Kupası''nın yarı finali!

Sadece hava güzel

Gençlerbirliği üç forvet oynuyor; Isaac, Kahe ve Mehmet Çakır. Engin ve Burhan da orta sahadan sürpriz çıkışlarla onlarla birlikte gol arıyorlar. Bu diziliş aslında Galatasaray''ın avantajı ama Galatasaray da bunu değerlendiremiyor. Mehmet Güven, Ayhan ve Barış''ın ortak bir çalışma planı yok. Herkes kafasına göre takılıyor. Arda solda, Serkan serseri mayın gibi her yerde, Nonda özgür çocuklar ülkesinde kurban bağışı toplayan hayır kurumu elemanı gibi meccani görev yapıyor. İlk yarı gol adına birkaç ''tüh be'' var ama gol yok! Sadece hava güzel, niyet güzel, akıtılan ter helal! Futbolu anlatmak haram... Bu kadar da çok top kaptırılmaz ki. Birkaç küçük güzellik bile kayıtlara not diye düşüyor. Örneğin;

Dk. 10: Ayhan topu kaptırdı, Engin-Kahe golü çiğnedi.

Dk. 11 Serkan Çalık, Arda''ya attı Arda sert vurdu kaleci Miroslav çıkardı.

Dk. 16: Sabri çok uzun ve kontra bir top attı Arda çok güzel vurdu aut! Ama güzeldi.

Dk. 24: Mehmet Çakır ve Burhan zarif hareketlerle paslaştı son vuruş Burhan''dan Aykut çıkardı çataldan...

Dk. 36: Kahe bir kontra top yakaladı vurdu. Hepsi bu!

İlk yarı kahır mektubu...

Üçer isim biri cisim!

Gençler''den; Mehmet Çakır parayı alır, Burhan''ı gözüm tuttu, Tuna-Saka takdirimi aldı.

Galatasaray''dan; Aykut, Emre gerisi ipe un serme... Cisim de Sabri!... Tahta gibi... Nato kafa nato mermer! Hakemle geyik yapıyor rakip onun kanadından gole gidiyor.

İkinci yarı Gençlerbirliği presi artırınca Galatasaray yarı sahasına hapsoldu. Kalesi bunaldı, Aykut epey direndi sonunda Burhan nefis bir gol attı.

Aylar sonra Okan Buruk ve Hasan Şaş da kurtarıcı olarak girdi. Maç bitti!

Eski tüfeklerden takviyeli Galatasaray''ın gençleri, Ankara''nın Gençler''ine yenildi. Bu ilk maç, İatanbul''da öteki ayağı var ama bu ayaklar iyi değil! Galatasaray kademsiz...

Fortis Türkiye Kupası''nı bunlardan biri belki alabilir, tabii Kayserispor izin verirse...

16 yıl önce
Langırt oyna daha iyi
Kapı mı çarptı?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir