|
Ayın karanlık yüzü

Eşekarısı, komşusu balarılarının yaptıkları kovanın çok küçük olduğunu düşünüyor.

Komşuları da ondan daha küçük de olsa bir kovan yapmasını istiyorlar.(Tagore)

Hiçbir şey yapmadan, krizle beslenmek, devletin ve halkın acıları üzerinde yükselmeye çalışmak, bütün hayatını siyasi ve ekonomik geleceğini ülkesinin yaşayacağı olumsuzluklar üzerine kuranlar için ölümden bile medet ummak ne acı.

Bir gencimiz daha öldü.

Yalandan ağıt yakan, samimiyetsiz köşe yazılarında isyan eder görünenlerin tek derdi "lütfen sebebi polis olsun"dan başka bir şey değil. Ölen, kimsenin umurunda değil. Umurlarında olan tek şey, bunun polise mal olup olmadığı veya mal edilip edilemeyeceği.

Neden öldüğü, ölen gencin hayalleri, istekleri, beklentileri ile kendi idealleri arasında bir ilişki olup olmaması da umurlarında değil. Sonuçta önemli olan birinin ölmesi ve bunun ne kadar suiistimal edilebileceği gerçeği onlar için önemli.

Bunlar için Olimpiyatlar"ı ülkemizin almadığına sevinmek ne ki;

Açılım olmasın, Türkler ve Kürtler yıllardır süren kavgaya devam etsin,

İktidar ile cemaat birbirine girsin,

İşsizlik artsın, ekonomik dengeler bozulsun,

Sokaklar yeniden hareketlensin,

Ve bir genç daha ölsün ama mutlaka bu ölüm polis vesilesiyle olsun.

Bütün siyasetlerini bunun üzerine kurmuş olan, azınlık bile olsa birilerinin varlığı herhangi bir ülke için düşünülemez bile.

Ama maalesef bu ülkede bunlardan çok var.

Şimdilik sokakları hareketlendirmek ve gencecik insanların ölümünü sömürmekten başka dayanabilecekleri bir şey yok.

Ayın karanlık yüzü gibiler adeta. Aynı isimli şarkı da dediği gibi; Ben yürüyorum ama biliyorum ki sen geriye gidiyorsun.

İki şeye ihtiyacımız var.

Bunlardan birincisi demokratikleşme paketi ki gelen açıklamalara bakılırsa önümüzdeki hafta açıklanacak hale gelecek. Umarız her kesimin beklentilerini karşılayan bir paket açıklanır. Ve artık isteseler de birilerinin kullanacağı, ölüme yollayacağı genç kalmaz. İkincisi, birileri ölümlerden kendilerine pay çıkarıyorlar diye, karşılık olarak hayatını kaybedenleri herhangi bir şeyle tanımlamaya kalkışmaktan kaçınmak gerekiyor. Buna kimsenin ihtiyacı yok.

11 yıl önce
Ayın karanlık yüzü
Doktorların muayenehane açmalarında son nokta konuldu. Ya kamu ya özel
14 Mayıs gecesine hazırlanan iki ülke
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu