|

YKS ikinci tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek tercih tarihi 2021

Üniversite öğrencisi adaylarının 5 Ağustos'ta tercih işlemleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS tercih sürecinin 5 - 20 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtmiş ve ardından baraj puanlarının düştüğünü duyurmasının ardından YKS ikince tercih süreci merak kazandı. Peki, YKS ikinci tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek tercih tarihi 2021...

23:42 - 13/08/2021 Cuma
Güncelleme: 00:00 - 14/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
yks
yks

YKS ek tercih dönemi şimdide adayların gündemindeki yerini aldı. İlk tercihlerin 20 Ağustos tarihinde sona ereceği bilinirken baraj puanı da düşürülerek adaylar boş kontenjanlara başvurularını gerçekleştirecek. Peki, YKS ek tercih işlemleri ne zaman yapılacak?

YKS İKİNCİ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2021 ÖSYM takvimine göre, YKS tercihleri 5-20 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin
internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından açıkta kalan kontenjan sayısına göre ek tarihler alınacak. Son süreçte ise YKS ikinci ek yerleştirmelerin yapılması bekleniyor. Ancak 2. ek yerleştirme sürecinin üniversitelerin açılacağı Eylül ayının sonuna denk gelebileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmezken YKS ikinci ek tercih tarihlerinin ilerleyen haftalarda kesinleşmesi ön görülüyor.

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili ikinci ek yerleştirme ve baraj puanı açıklaması, sınava giren öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından "Yükseköğretim Kurulumuz, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." paylaşımı, gençleri sevindirdi.

#yks
#yks ikinci tercih
#yks ek tercih
#yks tercih 2021
3 yıl önce