|

Zabıt ve icra katibi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Antalya ve ilçe adliyelerine alınacak toplam 298 zabıt ve icra katibi için açılan sınava 2 bin 67 kişi başvurunca Antalya Bölge Mahkemesi önünde kuyruk oluştu. Peki, zabıt ve icra katibi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:31 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 9/07/2018 Pazartesi
AA
​Antalya ve ilçe adliyelerine alınacak 298 zabıt ve icra katibi için 2 bin 67 kişi başvurdu. ​
​Antalya ve ilçe adliyelerine alınacak 298 zabıt ve icra katibi için 2 bin 67 kişi başvurdu. ​

Antalya ve ilçe adliyelerine alınacak 298 zabıt ve icra katibi için 2 bin 67 kişi başvurdu. Antalya ve ilçe adliyelerine alınacak toplam 298 zabıt ve icra katibi için açılan sınava 2 bin 67 kişi başvurunca Antalya Bölge Mahkemesi önünde kuyruk oluştu.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün izniyle Antalya ve ilçelerine alınacak zabıt ve icra katibi sınavına başvurusu sayısı fazla olunca, sıcak havada oluşan kuyrukta sıkıntı yaşanmaması için 3 ayrı noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çadır kuruldu.

Çadırlarda bekleyen adaylar, güvenlik noktasında belgeleri kontrol edilerek Antalya Bölge Mahkemesi binasına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya merkez, Kemer, Alanya, Manavgat ve Elmalı ilçelerine toplam 298 katip ve icra katibi alacaklarını söyledi.

Zabıt ve icra katibi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınava ilginin yüksek olduğunu, 2 bin 67 kişinin başvurduğunu belirten Solmaz, "Sınava başvuranların öncelikle klavye yazımında 3 dakikada en az 90 kelimeyi doğru yazmaları gerekiyor. Bunu başarıyla tamamlayanlar daha sonra 9 Eylül'de yapılacak sözlü mülakata çağrılacak ve sonuçlar ondan sonra açıklanacak." dedi.

Solmaz, sınava girenlere başarılar diledi.

#Antalya
#icra katibi
#zabıt katibi
6 yıl önce