|

İlkokul adrese bağlı kayıt ekranı açıldı! 2023 ilkokul 1. sınıf kayıtları e-Devlet sisteminde!

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. 17 Haziran'da karnelerin alınması ile okullar kapanarak yaz tatili sürecine girdi. Veli ve öğrencilerde önümüzdeki yıl hangi okula gidileceği, kayıtların ne zaman yapılacağı konusu merak kazanmıştı. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için adrese bağlı kayıt ekranı açıldı. 2022-2023 1. dönemi için 1. sınıf okul kayıları ne zaman yapılacka, hangi evraklar gerekiyor? İşte e-okul okul kaydı ve 1. sınıf okul kayıtlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

16:42 - 4/07/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
1. sınıf okul kayıt tarihleri
1. sınıf okul kayıt tarihleri

Karnelerini alan öğrenciler yaz tatili sürecine girdi. Yaz tatili sürerken gelecek yıl ilkokula başlayacak öürencilerin velileri kayıt tarihlerini merak ederken e-Devlet sisteminde drese bağlı kayıtlar açıldı. Peki, 2022-2023 okul kayıtları ne zaman yapılacak? 1. sınıf kayıtları ne zaman başlayacak? İşte konuya ilişkin bilgiler...

İLKOKUL ADRESE BAĞLI KAYITLAR SİSTEMDE

E-devlet sistemi üzerinden ilkokul 1. sınıf adrese bağlı okul kaydı bilgileri bugün açıldı. İlkokula başlayacak öğrencilerin okul bilgilerine bugün itibariyle e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabiliyor.

2022- 2023 1. SINIF OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLACAYAK?

Milli Eğitim Bakanlığı e-Devlet üzerinden adrese dayalı kayıt sistemine ilköğretim e-kayıtlarının Temmuz ayının ilk haftasında velilerin erişimine açılacağı açıklamasını yaptı.

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Veliler; çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Geçtiğimiz yıl veliler, e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından, 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyla çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilmişti. E-Devlet sistemi üzerinde ilkokul adrese bağlı okul bilgisi ekranı açıldı. Bu yıl da birçok öğrenci ve veli yeni eğitim dönemi için okul kayıtlarını önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

1.SINIF OKUL KAYITLARI NASIL YAPILIR? (2022-2023)

İlk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapılmaktadır.

Mecburî ilköğretim çağına gelen çocuklar 1. sınıfa e-kayıt işlemi ile kayıt olacak.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştiriliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında e-kayıt sonuçları e-devlet kapısı üzerinden de yayımlanacak.

E-OKUL OKUL KAYDI SORGULAMA

Öğrencilerin hangi okula yerleştirildiği bilgisinin açıklanmasının hemen ardından okul kayıt işlemleri başlıyor. Kayıt işlemi sırasında ailelerden çocuğun vesikalık fotoğrafı, veliye ait fatura talep ediliyor.

Öte yandan çocuğunuzun bu yıl anasınıfına mı 1.sınıfa mı gideceğini e-Okul okula başlama yaşı sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.

OKUL BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA

Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 - 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.

İlkokula başlama yaşı gelen çocukların kayıt yaptırma zorunluluğu var mı:

Okula kayıt yaşı gelmiş ve 69, 70 ve 71 aylık olan çocukların velisinden dilekçe almak kaydı ile ilkokula kaydı ertelenebilir ya da okul öncesi eğitime yönlendirilebilir. Bu durumdaki çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikli olarak kayıtları yapılır

İlkokula başlama yaşını, E okul hesaplama robotu ile çocuğunuzun doğum tarihini girerek öğrenebilirsiniz.


#okul kayıtları
#1.sınıf kayıtları
#1. sınıf okul kayıtları
#2023 okul kayıtları
#2023 meb takvimi
#okul kayıtları başladı mı
#1. sınıf kayıtları 2023
#e-okul okul kaydı
#e-okul 1.sınıf kaydı
#e-okul okul sorgulama
#1.sınıf kayıt tarihleri
#okul kayıt tarihleri
2 yıl önce