|

2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanır? 22 Mayıs

2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı internet üzerinden ne zaman açıklanır? KPSS sınavı bugün gerçekleştiriliyor. 30’u Türkçe, 30’u Matematik, 27’si Tarih, 18’i Coğrafya, 9’u Anayasa ve 6’sı güncel bilgilerden oluşan KPSS sınavının hemen ardından adaylar soruları ve cevap anahtarını merak edecek. Peki 2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanır?

Yeni Şafak
10:17 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 08:08 - 23/05/2016 Pazartesi
Diğer
2016 KPSS soruları

ve

cevap anahtarı

ne zaman açıklanır? Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Adaylar ise sınavların hemen ardından ÖSYM'nin soruları ne zaman açıklayacağını merak ediyor. Peki 2016

KPSS soruları

ve cevap anahtarı ne zaman açıklanır?





KPSS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI









KPSS'nin ilk oturumu başladı


Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi.



Oturum saat 11.30'da sona erecek. Adaylar saat 14.00'de ise öğleden sonraki oturuma girecek. Bu oturumda adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika verilecek.



KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi 160 dakika olacak.



Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.



GYGK testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru yöneltilecek ve sorular 5 seçenekli olacak. Soruların 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Anayasa ve 6'sı güncel bilgilerden oluşacak. Bu testte KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puanları belirlenecek. Öğleden sonraki Eğitim Bilimleri sınavında ise adaylara 80 soru yöneltilecek. Adaylar KPSS için gerekli olan sınav giriş belgelerine aday işlemleri sisteminden T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek edinebilecekler.



Adaylar sınava, sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sürücü belgesi (Ehliyet), meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge sayılmayacak. Bu belgelerle sınav yerine gelen adaylar mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaklar. Sınav giriş yerlerinde adayların üstü sınav görevlileri ve emniyet mensupları tarafından elle ya da dedektörler aracılığıyla aranacak. Adaylar, yanlarında her tür kesici, delici alet ve ateşli silahlar, çanta, saat, cüzdan gibi aksesuarlar, cep telefonu, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile her tür kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç) broş, (basit başörtü iğnesi hariç) ve diğer tüm takılar, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her tür elektronik/mekanik cihaz, her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar ile cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binasına kesinlikle giremeyecek. Kalem, silgi, kalemtraş gibi gereçler ÖSYM tarafından her aday için özel olarak temin edileceği için KPSS'ye girecek adayların yanlarında getirmeleri gerekmiyor. KPSS'ye girecek adaylar sınav salonuna 'şeffaf' bir şişede olmak kaydıyla su getirebilecekler.



Bazı kamu görevleri için KPSS şartı kaldırıldı

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin "İstisnalar" başlıklı 3'üncü maddesine "kaymakam adayları" ibaresinden sonra gelmek üzere "Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları" ibaresi eklendi.



Yapılan bu değişiklikle, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları için KPSS şartı aranmayacak.



Yönetmelik, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavlarına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların usul ve esaslarını belirliyor.



Yönetmelik kapsamı dışında kalan diğer meslekler şöyle:



"Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile istisna tutulanlar."



KPSS bu ilde yapılmayacak!


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 22 Mayıs 2016 Pazar günü, lisans düzeyinde "genel yetenek", "genel kültür" ve "eğitim bilimleri" alanlarında gerçekleştirilecek 2016-Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Kilis'te yapılmayacağı bildirildi.



ÖSYM'nin internet sitesinden, "Kilis İli Sınav Merkezi Değişikliği Hakkında Bilgilendirme" başlıklı duyuru yapıldı.



Duyuruda, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden, 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak 2016-KPSS lisans/genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri sınavlarının Kilis'teki oturumlarının il dışındaki sınav merkezlerine kaydırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.


2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı internet üzerinden ne zaman açıklanır? KPSS sınavı bugün gerçekleştiriliyor. 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Anayasa ve 6'sı güncel bilgilerden oluşan KPSS sınavının hemen ardından adaylar soruları ve cevap anahtarını merak edecek. Peki 2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanır?



#2016 KPSS
#KPSS soruları ve cevap anahtarı
#KPSS cevap anahtarı
8 yıl önce