|

2018 Afyon Bayram namazı saati kaçta?

2018 Afyon Bayram namazı saati sabah saat kaçta kılınacak? 3,5 gün sürecek olan resmi bayram tatilinde 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı'nın 1.günü olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Afyon bayram namazı vaktini resmi web sitesi üzerinden açıklandı. İşte 2018 Bitlis bayram namazı saati..

Yeni Şafak
17:18 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 17:23 - 14/06/2018 Perşembe
Diğer
2018 Afyon bayram namazı saati açıklandı.
2018 Afyon bayram namazı saati açıklandı.

2018 Afyon bayram namazı saati açıklandı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sona ermesiyle 15 Haziran 2018 günü sabah namazından sonra kılınacak bayram namazı ile kutlamalar başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Afyon bayram namazı vaktini haberimiz üzerinde sizlerle paylaştık. Peki, bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, Afyon bayram namazı saati kaçta? İşte 2018 Afyon bayram namazı saati…

BAYRAM NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

AFYONKARAHİSAR BAYRAM NAMAZI SAATİ

Diyanet Afyonkarahisar'ın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namaz saatini belirledi. Buna göre Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Merkez, Sandıklı, Sincanlı(Sinanpaşa), Sultandağı, Şuhut ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 06:17 'de bayram namazını kılacak.


KADINLAR BAYRAM NAMAZINA GİDEBİLİR Mİ?

Hz. Peygamber döneminde kadınların sabah namazına gittiklerine dair rivayetler yanında, Hz. Peygamber'in kadınları bayram namazına katılmaya teşvik ettiğine dair rivayetler de bulunmaktadır (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 98-99; II, 222-223, 311, 510-511, 891). Bu hadislerden birinde Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Henüz kocaya gitmemiş genç kızlar, perde arkasında yaşayan kadınlar (zevâtü hudûr) ve hayızlı kadınlar evlerinden çıksınlar; hayır ve müminlerin duasına (davet) şahit olsunlar. Hayızlı kadınlar, namaz kılınan yerden uzak dursunlar" (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 234-235).


Afyonkarahisar’da zabıta bayram denetimi yaptı

Ramazan Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı. Bayram öncesi denetimlerine başlayan ekipler, bayram süresince de görevlerinin başında olacak.İzinlerin kaldırıldığı Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bayram boyunca 24 saat görev yapacak. Denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta ekipleri, özellikle yiyecek ve içecek satan işyerleri üzerinde duruyor. Bu işyerlerine yapılan sıkı denetimler sonucu vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması için yoğun çaba gösteriliyor. Denetimler kapsamında Ramazan Bayramı temel yiyecekleri olan tatlı, et ürünleri, süt ürünleri ile sebze ve meyvelerin sürekli etiket, gramaj kontrolleri yapılmaya devam edecek.Öte yandan ilimiz coğrafi konumu bakımından Türkiye’nin merkezi çizgisinde tüm yolların kesiştiği yerde olması nedeni ile ana güzergahların temizliği, kaldırım işgalleri, yol güzergahındaki şekerciler, restaurantlar, dinlenme tesisleri, Gıda Maddeleri tüzüğü ve 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma hakkındaki Kanun kapsamında denetlenerek gerekli önlemler alınacak. Şehrimizden gelip geçenlerin ve halkımızın rahat huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.Fırınlar bayram boyunca hizmet verecekBelediyeden yapılan açıklamada, “İlimizin uzak semtlerinde oturan hemşerilerimizin eş, dost ve akrabalarını kolaylıkla ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla şehir içinde çalışan hatlardaki dolmuşlara yazılı talimat gönderilerek tam kapasite ile fazla nöbetçi araçla çalışmaları sağlanacak. Şehirlerarası Otogar’da sıkı önlemler alınarak yolcuların düzenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak. Vatandaşların ekmek ihtiyacını sağlamak için Ramazan Bayramı süresince ekmek fırınları ekmek çıkarmaya devam edecekler” denildi.

AFYON HAKKINDA

Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 ilinden biri olan Afyonkarahisar ili, Anadolu yarımadasının batıya yakın ortasında ve Ege Bölgesi'nin iç kesiminde yer alır. İç Anadolu yaylasının Ege kıyılarına açılan bir eşiği, bir geçidi durumundadır. Çevresinde Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeri bulunur. Kuzey doğudan güney batıya uzandıkça alçalan ovaları ile hem Orta Anadolu'dan ve hem de Ege Bölgesi'nden sayılır. En kuzeyde Eskişehir sınırından, en güneyde Denizli sınırına kadar kuzey doğudan güney batıya uzunluğu 210 kilometredir. Eni ise Kütahya sınırından Isparta sınırına kadar kuzey batıdan güney doğuya 112 kilometredir. Denizli'ye doğru incelerek eni 20 kilometreye kadar düşer, bir parça halindedir.

İlin diğer komşu illerle sınırlarının toplam uzunluğu 616 kilometredir.

Afyonkarahisar ilinin 2014 yılı TÜİK verilerine göre toplam nüfusu 706.371'dir. Bu nüfusun 350.370'i erkek, 356.001' i kadındır. Aynı tarih verilerine göre Afyonkarahisar'ın genç bir şehir olduğu anlaşılmaktadır. Nüfusun % 39,6'sını (279.947) 25 yaş altı nüfus oluşturmaktadır.

#Afyon Bayram namazı saati
#Afyon bayram namazı vatki 2018
#bayram namazı Afyon 2018
#bayram namazı Afyon
#Afyon bayram namazı vakti
6 yıl önce