|

2022 Miraç Gecesi ne zaman? Miraç Gecesi hangi ibadetler yapılır?

Yükselme anlamına gelen Miraç, Hz. peygamberimizin semaya çıktığı gündür. Peki müslümanlar için özel anlam ve önemi olan Miraç gecesinin tarihi nedir ve hangi ibadetleri yapmalıyız? İşte bütün cevapları içerisinde barındıran haberimiz...

10:27 - 23/02/2022 Çarşamba
Güncelleme: 12:24 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Şubat ayının gelmesiyle beraber insanların en çok merak ettiği ve son zamanların gündemi olan Miraç gecesi ile ilgili olan her şeyi sizler için hazırladık.

Miraç gecesinin önemi nedir?

Sevgili peygamberimizin Cebrail Aleyhisselam önderliğinde semaya yükseldiği, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettiği gün Miraç gecesinin olduğu gündür

2022 Miraç gecesi hangi güne denk geliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasına göre Miraç gecesi 2022 yılında şubat ayının 27'si pazar gününe tekabul ediyor.

Miraç günü ne oldu?

Hz. Muhammed'in gece vakti Kâbe’den alınıp Burak adı verilen katır üstünde Mescid-i Aksa'ya götürülmüştür. Hz. peygamber, Burak'ı Beytül Makdis'in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz. Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camiinin altındaki yerden Mescid-i Aksa gitmiş ve sonrasında Kubbet-üs-sahra'nın bulunduğu alana geçmiştir. Daha sonra İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle görüştüğü rivayet edilmiştir. Günümüzde Nebi Minberi'nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi'nin bulunduğu alandan göğe doğru yükselmiştir. Bundan dolayı bugünün adı yükselme manasına gelen 'Miraç' anlamındadır.

Miraç gecesi hangi ibadetler yapılır?

  • Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Miraç gecesi için “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurmuştur.

Tevbet etmek ve geceyi dua ederek geçirmek oldukça önemlidir.


#Miraç gecesi
#Üç aylar
#Ramazan
#Regaip gecesi
#İbadet
2 yıl önce