|

Deprem kira, barınma ve taşınma yardımı Ziraat Bankası üzerinden verilecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği başvurularının başladığını duyurdu. Konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar deprem yardımı başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak. Yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5.000, kiracı olanlara aylık 2.000 TL kira yardımı yapılacak. Barınma yardımı desteği, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak. İşte deprem barınma yardımı Ziraat Bankası ödemelerine ilişkin detaylar.

10:49 - 20/02/2023 Pazartesi
Güncelleme: 14:04 - 9/03/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Deprem barınma yardımı Ziraat Bankası ödemeleri
Deprem barınma yardımı Ziraat Bankası ödemeleri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını,
üzerinden AFAD'ın "
" ekranından yapabilecek. Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15.000 TL taşınma yardımı yapılacaktır.
Deprem barınma destek ödemesi

Deprem barınma destek ödemesi nereye yapılacak?

  • Afetzedeler, hesap açmalarına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteğini alabilecek. Yardım desteği, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.

Deprem kira yardımı ne kadar verilecek?

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu ilin valiliğince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5 bin lira olmak üzere toplam 60 bin lira, kiracı olanlara ise aylık 2 bin lira olmak üzere toplam 24 bin lira kira yardımı yapılacak.

Barınma destek ödemesi

100 bin lira nakdi destek kimlere verilecek?

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık." ifadelerini kullandı ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için nakdi destek yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.



#deprem destek ödemesi
#barınma yardımı
#e devlet
#ziraat bankası
1 yıl önce