|

Ağrı Referandum Sonuçları Ağrı Seçim Sonucu

Ağrı 16 Nisan Referandum Ağrı seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Ağrı ilinde evet mi hayır mı çıktı? Ağrı Referandum seçim sonuçları Yenişafak Ağrı seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Ağrı referandum sonuçları
Ağrı referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Ağrı ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Ağrı referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Ağrı ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Ağrı Cumhurbaşkanlığı sistemi için Ağrı ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Ağrı 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Ağrı (Eski ismi: Karaköse), Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehir ve Ağrı ilinin merkez ilçesi. Ayrıca tarihte birden fazla isim değişikliği yaşamıştır. Karakilise, Ararat, Karaköse ve son olarak Ağrı Dağı'ndan esinlenilerek Ağrı ismi verilmiştir.Bu şehrin rakımı 1.632 m,Ağrı Dağının rakımı ise 5.137 m’dir.

Çok soğuk bir iklimi olup, ormanlık alan yok denecek kadar azdır. Doğubayazıt ilçesi turizmcilerin gözdesi olup, İshakpaşa Sarayı'nın bulunduğu yerdir. Patnos ise Ağrı'nın stratejik olarak çevre illere köprü vaziyeti gören merkez ilçesidir. Diyadin, Hamur, Eleşkirt, Tutak ve Taşlıçay diğer ilçeleridir. Halkın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır.

15 Nisan İşgalden Kurtuluş Günü olarak kutlanır.

#Ağrı Seçim sonuçları
#Ağrı seçim 2017
#referandum Ağrı 2017
#referandum seçim sonuçları Ağrı
#Ağrı referandum sonuçları
#Ağrı evet hayır oranı
7 yıl önce