|

Ahmet Hakan askerlik yaptı mı? Canlı yayında açıkladı

Ahmet Hakan askerlik yaptı mı? Dün akşam sunduğu canlı yayın programında İlker Başbuğ’un Ahmet Hakan’a askerliğini nerede yaptığını sormasının ardından Ahmet Hakan zor anlar yaşadı. Ahmet Hakan’ın cevabını hemen verememesinin ardından sosyal medyadan birçok yorum geldi. Peki Ahmet Hakan askerlik yaptı mı?

Yeni Şafak
08:17 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 05:20 - 2/08/2016 Salı
Diğer

Ahmet Hakan askerlik yaptı mı? İlker Başbuğ'un canlı yayında "askerliği nerede yaptınız" sorusu, Ahmet Hakan'ı zor duruma soktu. Sosyal medyadan da birçok yoruma maruz kalan Ahmet Hakan canlı yayında açıklama yaptı. Peki Ahmet Hakan askerlik yaptı mı?




Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u konuk alarak özel röportaj gerçekleştiren Ahmet Hakan, sosyal medya üzerinden kendisinin askerlik yapıp yapmadığıyla ilgili ağır ithamlara maruz kalması üzerine canlı yayında açıklama yaptı.



Ahmet Hakan yaşadığı askerlik sürecinin çok tartışma konusu olduğunu ve askerlik vazifesini neden yapmadığını detaylarıyla anlattı.



Canlı yayında kendisinin askerlik yapıp yapmadığı konusu gündeme gelince küçük bir tereddüt yaşadığını belirten Hakan, ''Türkiye'de bazı çevrelerce didik didik edilmiş bir konu. Bu konuda birçok spekülasyon ve iftiralara maruz kaldım. Her türlü cevabı vermeme rağmen halen üzerinde duruluyor olması tereddütümün asıl sebebidir'' dedi.



AHMET HAKAN NEDEN ASKERLİĞE ELVERİŞSİZ RAPORU ALDI?


''Askerlik yapmak için kendim başvuru yaptım. Askeri sağlık heyeti bana askerliğe elverişsiz raporu verdi'' diyen Hakan yaşadığı süreci şöyle anlattı: ''Açıklamak için epey bir zaman alır ama kısacası askerlik için başvurduğumda beni sağlık raporu için sağlık heyeti kontrolüne soktular. Ardından askerliğe elverişsiz raporu verdiler." dedi.



ASKERLİK ÖNCESİ KAZA GEÇİRDİ DALAĞI ALINDI


İki tane sağlık raporu verildiği süreçte trafik kazası geçirdiğini anlatan Hakan, "Bu kaza sonrasında benim dalağım alındı. Bu süreçte şahsıma olmadık hareketler yapıldı. Uydurma durumlar olduğunu dahi söylediler. O aşağılık insanlar Türk basınından defolup gittiler ama halen konuşanlar var" diye konuştu.



İLKER BAŞBUĞ SAĞLIK KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ


Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ahmet Hakan'ın konuşmasının ardından oda açıklama yaptı.



Ahmet Hakan'a önerilerde bulunan Başbuğ, "Sosyal medyada her yazılanın üzerinde durmayın. Sosyal medyada her şeye tepki koymaya çalışırsanız hayat yaşanmaz olur. Fazla ciddiye almayın. Asılsız olanları duymayın. Ben sizin olayınızı biliyorum. GATA'nın verdiği bir raporda askere elverişsiz raporu verilen kişisiniz. Heyet raporu var. Dalağınız alınmış. Buradan bakarak hakarete varan ifadeler hoş değil. Medyadan böyle bir konunun tahrip edilmesini hoş karşılamıyoruz" diye konuştu.





#Ahmet Hakan
#İlker Başbuğ
#Askerlik
8 yıl önce