|

AK Parti milletvekili aday listesi

AK Parti milletvekili aday listesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, listede kimler var, kimler liste dışı kaldı? soruları büyük merak konusu oluyor. İşte AK Parti milletvekili adayları listesine dair tüm ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:27 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:06 - 21/05/2018 Pazartesi
Diğer
AK Parti milletvekili aday listesi haberimizde.
AK Parti milletvekili aday listesi haberimizde.

AK Parti milletvekili aday listesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, listede kimler var, kimler liste dışı kaldı? soruları büyük merak konusu oluyor. 24 Haziran 2018 partili cumhurbaşkanlığı sistemi için geri sayım başladı. CHP ve İYİ partileri milletvekili aday listelerini açıklandı. Gözler milletvekili aday listesinin açıklanması beklenen AK Parti'de.>AK Parti, bugün 600 kişilik listenin YSK'ya teslim edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ince eleyip sık dokuduğu liste belirleme çalışmalarının ardından gözler bugüne çevrildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ

Henüz AK Parti milletvekili adayları isim listesi açıklanmadı. Açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

bin 340 aday adaylığı başvurusu ile rekor kıran AK Parti 24 Haziran seçimlerinde aday olacak 600 kişilik listeyi YSK'ya teslim etti.

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTE YSK'DA OLACAK

AK Parti, üçüncü bir tedbir olarak da sabah saatlerinden itibaren YSK’da 81 ilin sadece ilk sıralarının dolu olduğu bir listeyi hazır bekletecek. Belirlenen süre içinde 600 kişilik liste verilemezse, 81 adaylı ‘Tedbir listesi’ eksiklikler daha sonra tamamlanmak üzere YSK’ya teslim edilmiş olacak. Siyasi partilerin, listelerdeki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlama imkânı bulunuyor.


Partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerleri belli oldu

24 Haziran seçimlerine katılacak partilerin ve ittifakların birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) kura çekimi gerçekleştirildi.YSK’nın 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı erken seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı adaylarının ve ittifakların belirlenmesinin ardından hazırlıkların tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’da kura çekimi yapıldı. Adaylar sırasıyla Muharrem İnce, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek olarak yerlerini aldı.Seçime katılacak partilerin ve ittifakların birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için bugün yine YSK’da kura çekimi yapıldı. AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı birinci sırada, HÜDA-PAR ikinci sırada, Vatan Partisi üçüncü sırada, HDP dördüncü sırada, Bağımsız Türkiye Partisi beşinci sırada, CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı ise altıncı sırada yer aldı.

Partilerin ittifaklar içerisindeki yeri

Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti birinci sırada, MHP ikinci sırada yer aldı. Millet İttifakı içerisinde CHP birinci sırada, ikinci sırada Saadet Partisi ve üçüncü sırada İYİ Parti yer aldı.Kura çekiminde açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, yurt içinde 56 milyon 329 bin 38, yurt dışında ise 3 milyon 47 bin 409 olmak üzere toplam 59 milyon 376 bin 447 seçmen olduğunu belirtti. Toplamda 11 partinin seçime katılacağını ifade eden Güven, diğer partilerin seçime katılmama kararının kurul tarafından kabul edildiğini belirtti.

"CHP ve Saadet Partisi için sonu hüsran bir seçime daha yaklaşıldı"

Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, "Saadet Partisi ve CHP için sonu hüsran bir seçime daha yaklaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, basına yansıyan ilk bilgilere göre, CHP'nin aday listelerinde Saadet Partisi için İstanbul üçüncü bölge dokuzuncu sırayı boş bıraktığını hatırlattı.

Kamuoyunda önemli sayıda Saadet Partili isme, CHP listelerinde, özellikle İstanbul'da seçilebilecek bölgeler için yer verildiğine işaret eden Aydın, 9. sıranın son seçimde CHP'nin son milletvekilini çıkardığı yer olduğunu belirtti.

Aydın, "Şimdi CHP'li seçmenler kara kara düşünmeye başlamışlardır. Saadet Partili bir milletvekili seçmek onlara zor gelecektir. Saadet Partili seçmen de CHP'ye oy verme stresine şimdiden girmiştir. Sonuç olarak bu 9. sıradan milletvekili çıkma şansı zayıflayacaktır." ifadesini kullandı.

"Aslında her iki parti yönetiminin seçmenine saygısızlık yaptığını, cezasını da çekeceklerini" belirten Aydın, muhtemelen diğer kontenjanların da buna benzer olacağını vurguladı.

Önceki seçimde CHP'de son sıralardan çıkarılan milletvekillerinin yerlerinin Saadet Partisine ayrılmasının bu adayların seçilme şanslarını azaltacağını kaydeden Aydın, "Bu bir nevi taşıyıcı annelik gibi bir şeydir." değerlendirmesini yaptı.

"Sonu hüsran bir seçime daha yaklaşıldı"

Aydın, "Saadet Partisi ve CHP için sonu hüsran bir seçime daha yaklaşıyoruz." ifadesini kullandı. Saadet Partili isimlere CHP listelerinde bu şekilde yer verilmesi konusunda "Ama başka çaremiz yoktu" diyenler olabileceğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Mesela Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı adayı gösterip yüzde 1'ler civarında oy alıp siyasi mevta olacağına MHP'nin ardından 'Biz de Sayın Erdoğan’ı destekliyoruz' deseydi, 'İttifakta Saadet olarak yer almak istiyoruz ve MHP gibi herhangi bir pazarlık yapmadan AK Parti listelerinden yer istemiyoruz' deyip 'Onurluca kendi listelerimizle seçime gireceğiz, kabul etmez iseniz 85 seçim çevresinde bağımsız adaylarla seçime gireceğiz' dese idi, listelerini yaparken başka kapılarda dolaşıncaya kadar uzaklaştırdıkları Milli Görüşçüleri davet edip onlarla listeleri kuvvetlendirselerdi, CHP'ye kapılanıncaya kadar merhum Erbakan Hocamızın konutuna gidip Erbakan Vakfı ile birliktelik sağlasalardı, 'Ben Temel Bey'le çalışırım' diyen Fatih Erbakan'ı Konya 1. sıraya koyup bütün mitinglere beraber gitselerdi en az 30-40 millet vekili çıkarılırdı, Milli Görüş yeniden şahlanışa geçerdi. 'Yine de olmazdı, kazanamazdık' diyenlere de sözüm şudur; Onursuzca kazanmaktan onurluca kaybetmek daha iyidir. Onursuzca kaybetmek en kötüsüdür ve kuvvetle muhtemel olacak olan da budur."

#AK Parti adayları listesi
#AK Parti milletvekilleri aday listesi
#AK Parti milletvekilleri
6 yıl önce