|

ALES başvuruları başladı! Son gün ne zaman?

2018 yılı ALES başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 18 Kasım'da yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvuruları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılacak.

Yeni Şafak
13:51 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:56 - 20/09/2018 Perşembe
AA
2018 yılı ALES başvuruları başladı.
2018 yılı ALES başvuruları başladı.

2018 yılı ALES başvuruları başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ALES, 18 Kasım 2018'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da uygulanacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak.

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Sınava başvurular, bugünden itibaren 27 Eylül'e kadar elektronik ortamda yapılacak.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ALES başvuruları, ÖSYM tarafından AİS ekranı aracılığıyla alınacak. Fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecekken, ödemeler ÖSYM'nin belirttiği bankalar ya da online ödeme ekranı üzerinden yapılabilecek.


ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

100 TL olan ALES ödemeleri şu bankalara yapılabilecek:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığıHalkbank ATM, internet bankacılığı ve şubelerİNG Bank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

#ALES
#ÖSYM
#ALES başvuruları
#2018 ALES
6 yıl önce