|

Antalya Alanya'da okullar tatil mi? Resmi açıklama!

Antalya Alanya'da okullar tatil mi? Etkili olan kar yağışları sonucunda öğrenciler okula gitmekte zorlanıyordu. Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından ise kar yağışları etkisini her geçen dakika arttırıyor. Peki Antalya Alanya'da okullar tatil mi?

Yeni Şafak
08:10 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:52 - 22/12/2016 Perşembe
DHA

Antalya Alanya'da okullar tatil mi? Öğrenciler tarafından kar tatili haberi merakla beklenirken resmi açıklama da geldi. Peki Antalya Alanya'da bugün okullar tatil mi?



4 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar yağışı Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Korkuteli ve Elmalı'da dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Güne kar sürpriziyle başlayan vatandaşlar, ev ve işyerlerinin önünde biriken karı küredi. Sürücüler ise araçlarının üstündeki karları temizleyerek işe gitmeye çalıştı. Kar ulaşımı da olumuz etkiledi. Korkuteli- Antalya ve Elmalı yolları kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle Elmalı, İbradı ve Korkuteli'nde ise eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Gündoğmuş'ta ise dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar

bugün dahil 2 gün süreyle

tatil edildi.



ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Alanyanın yüksek kesimlerinde Toros Dağlarının eteklerindeki mahallelerde kar yağışı etkili oldu. Dün öğle saatlerinde başlayan kar nedeniyle bölgede taşımalı eğitim yapılan Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlk ve Ortaokulu, Güzelbağ İlk ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlk ve Ortaokulu, Dereköy İlk ve Ortaokulu, Tırılar İlk ve Ortaokulunda bugün eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.


Alanya Belediyesi ekipleri ise kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar küreme ve yol açma çalışmaları yaptı. Tırlar Mahallesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler, belediye ekiplerinin çalışmasının ardından kurtarıldı. Öğrenciler yolun açılması sonrası servisle evlerine gidebildi. Belediye ekipleri iş makineleriyle yolları açarken, mahsur kalan araçlar da kurtarıldı.


ALACABEL'DE KAR KALINLIĞI 15 SANTİME ULAŞTI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.


Alacabel'de tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi 3 metreye kadar düştü. Akseki Bölge Trafik ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle Akseki Kavşağı'ndan itibaren zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Yüksek tonajlı araçlar ise dinlenme tesislerine yönlendirildi. Karayolları Alacabel Bakımevi ekipleri tuzlama yaparak, yolu açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.



#Antalya
#Alanya
#Okullar tatil mi?
7 yıl önce