|

Antalya için kuvvetli yağış uyarısı! 5 günlük Antalya hava durumu

Meteoroloji, Antalya için sağanak yağış ve kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. İşte 5 günlük Antalya hava durumu...

Yeni Şafak
14:24 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 14:30 - 6/10/2017 Cuma
IHA
5 günlük Antalya hava durumu haberimizde.
5 günlük Antalya hava durumu haberimizde.

5 günlük Antalya hava durumu haberimizde. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, Antalya’da yarın sabah saatlerinde başlayacağı tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların pazar günü akşama kadar devam edeceğini bildirdi.

Açıklamada, "Antalya ve batı ilçeleri Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ın yarın gece ile pazar öğle saatleri arasında Antalya ve doğu ilçeleri Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya’da çok kuvvetli (50-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da hızını arttırarak güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor" denildi.

Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Muğla çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 22

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 27

Adana: Az bulutlu ve açık 31

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak yağışlı 29

Samsun: Parçalı bulutlu 26

Trabzon: Parçalı bulutlu 23

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 17

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27


#5 günlük Antalya hava durumu
#Antalya hava durumu
#Hava durumu
7 yıl önce