|

Antalya'da hortum seraları yıktı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün meydana gelen hortumda yaklaşık 50 dekarlık ekili alan zarar gördü.

Yeni Şafak
18:25 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:06 - 13/03/2017 Pazartesi
AA
Antalya'da hortum seraları yıktı!
Antalya'da hortum seraları yıktı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün meydana gelen hortumda yaklaşık 50 dekarlık ekili alan zarar gördü. Manavgat'ın Denizyaka Mahallesi'nde dün sabah denizde başlayan ve karada devam eden hortum, seralara zarar verdi. Denizyaka Mahallesi'nde 7 ayrı serada domates, sivri biber, kavun ve karpuz ekili 18 dekarlık alan ile Çakış Mahallesi'nde 32 dekarlık domates ekili sera zarar gördü. Hortum sonucu bazı ağaçlar da kökünden söküldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, bugün seralarda inceleme yaparak zarar tespit çalışması yaptı.



Denziyaka Mahallesi'nden serası zarar gören Hasan Çakır, dün sabah denizden gelen büyük bir hortumla seralarının zarar gördüğünü belirterek, "1,5 dekarlık sivri biber ekili seramız hortumdan dolayı zarar gördü. Seramızın çatısı devrilirken, içindeki mahsullerimiz de zarar gördü. Yaklaşık 40 bin liralık zararımız var." dedi.



Üretici Mustafa Güzel ise hortum sonucu kavun, karpuz ve domates ekili 8 dekarlık serasının zarar gördüğünü söyledi. Yaklaşık 150 bin liralık zararı olduğunu ifade eden Güzel, "Dün aşırı yağış vardı, bir anda gürültü koptu. Baktık hortum çıkmış, seraları uçurdu. Bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri gelerek incelemede bulundular. Emeklerimiz gitti, devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." diye konuştu.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜ -

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya, Konya, Karaman ve Mersin dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri)şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Ege ve Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Marmara, Güney Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Pazartesi) sabah saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


#hortum
#Manavgat
#sera
#Antalya
7 yıl önce