|

Boğaziçi Köprüsü'nün adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değişiyor

Boğaziçi Köprüsü'nün adı '15 Temmuz Şehitleri Köprüsü' olarak değiştirileceği bildirildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Boğaziçi Köprüsünün adının darbe girişiminde şehit olanlar nedeni ile 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü olarak değiştirileceğini duyurdu.

Yeni Şafak
23:06 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:13 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz şehitleri köprüsü olarak değişiyor.



Ayrıntılar geliyor...



Başbakan Yıldırım

: "İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulunda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir."



Başbakan Yıldırım: "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle gerçekleştirdiği zirve) Özellikle kısa vadede sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Bunun altyapısını hazırlamak üzere birlikte çalışma yapacağız. Ancak tamamen yeni anayasanın, yine bütün partilerin katılmayla hazırlanması konusunda da bir görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı almış bulunuyoruz."


#Boğaziçi Köprüsü
#15 Temmuz Şehitleri Köprüsü
#Başbakan Binali Yıldırım
8 yıl önce