|

Bolu, Karabük Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunacak?

Ezan kaçta okunacak sorusunun cevabı Yeni Şafak Namaz Vakitleri sayfasında. Bolu ve Karabük’te Cuma namazı saat kaçta diyorsanız bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
10:40 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 10:53 - 7/07/2017 Cuma
Diğer
Bolu, Karabük Cuma namazı saati
Bolu, Karabük Cuma namazı saati

Bolu ve Karabük Cuma namazı saatini haberimizden öğrenebilirsiniz. Bugün camilere akın edecek olan vatandaşlar namaz vakitlerini merak ediyorlar. Bizler de sizler için Bolu ve Karabük Cuma namazı vakitlerini hazırladık. Şimdi Yeni Şafak Namaz Vakitleri uygulamasıyla tüm illerin namaz vakitlerini tek bir adresten öğrenebilirsiniz.

Cuma Günü

Ayette geçen "el-cumu'ati" kelimesi, "toplamak, bir araya getirmek" anlamına gelen "cem'" kökünden türetilmiş bir isimdir. Müslümanlar öğle saatinde camide toplanıp birlikte cuma namazı kıldıkları için Arapların daha önce "arube" dedikleri haftanın bu gününe "cuma günü" denilmiştir.

Haftanın en değerli günü cuma günüdür. Peygamberimiz (s.a.s.) cuma gününün faziletini şöyle beyan etmiştir: "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)

Cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır. Bu itibarla Müslümanlar, perşembe günü akşamdan bu güne hazırlanırlar. Cumaya hazırlık için boy abdesti alırlar, temiz elbise giyerler, güzel koku sürünürler. Bunu Peygamberimizin bir tavsiyesi olarak yerine getirirler. Çünkü Peygamberimiz (s.a.s.); "Cumaya gelmek isteyen kimse boy abdesti alsın." (Müslim, Cuma, 2) "Ergen olan her kişinin cuma günü gusletmesi, ağız ve diş temizliği yapması ve yeteri kadar güzel koku sürünmesi gerekir." (Müslim, Cuma, 7) buyurmuştur.

Müslümanlar cuma günü Kur'an okumak, zikir ve tefekkür etmek, Peygamberimize salât ve selâm getirmek, tövbe ve istiğfar etmek, camiye gidip vaaz ve hutbe dinlemek suretiyle böyle değerli ve önemli bir günün manevî feyzinden yararlanmaya çalışırlar.

"Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman, bu saate isabet ederek hayırlı bir şey isterse Allah ona istediğini verir." (Müslim, Cuma, 15) anlamındaki Peygamberimizin sözüne uyarak dua ve niyazda bulunurlar.

#Cuma namazı vakitleri
#Namaz vakitleri
#Cuma saat kaçta
7 yıl önce