|

Cam filmi yasak mı 2017? Araçlarda cam filmi cezası ne kadar?

Araçlarda cam filmi yasak mı? Cam filmi cezası ne kadar? Otomobillerinde cam filmi bulunan sürücüler bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:40 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:44 - 1/11/2017 Çarşamba
IHA
Cam filmi yasak mı 2017? Araçlarda cam filmi cezası ne kadar?
Cam filmi yasak mı 2017? Araçlarda cam filmi cezası ne kadar?

Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, araçlarda cam filminin koyuluk oranına göre yasaklanması gerektiğini söyledi.

Son günlerde ülke gündemine oturan araçlara cam filmi çekilmesinin yasaklanmasını konusuna değinen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Demirkan, cam filmi olan araçlara 427 TL ceza kesileceği ve araç muayenesinde ağır kusurlu sayılacağını kaydetti. Demirkan, “Cam filmine ceza, kaza halinde tehlikeli olabilecek süs, eşya ve aksesuar maddesinden kesiliyor” dedi.

Cam filminin yaklaşık 1 yıl önce kadar serbest bırakıldığını hatırlatan Demirkan, son günlerde cam filmiyle alakalı söylentilerin olduğunu, yasaklanması konusunda bir genelge çıkacağını bildiklerini ifade etti. Çıkacak olan genelgeyle her şeyin netleşeceğini vurgulayan Demirkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak cam filmine son yaşanan gelişmelerle yine yasak geldi. Aracın içerisinin gözükmemesi yasağın nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Önemli olan aracın içerisinin dışarıdan gözükmesi değil, araç içerisinden görüş mesafesinin engellenip-engellenmediği. Öncelikle buna bakılması gerek. 1 yıl önce cam filmi serbest bırakıldığında sadece ön cama film çekilmesi yasaktı. Ayrıca açık tonda cam filmleri de var.

Aracın içerisini bu filmlerde rahatla görüyorsunuz. Açık ton filmlerin serbest bırakılmasında bir sakınca görmüyorum. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da katıldığımız bir seminerde cam filmi konusu gündeme geldi. Güneyde illerde hava sıcaklıkları yüksek. Vatandaşlar burada cam filmini; aracın içerisini güneşin olumsuz etkilerinden korumak ve araç içerisindeki hava sıcaklığını dışarıya göre 1-2 derece daha düşürmek için kullanıyor. Ayrıca bir kaza anında cam filminin tehlikeyi önleyeceğini de düşünüyorum. Film cam kırıkların dağılmasını engelliyor. Bu bir önlem bile olabilir. Vatandaş cam filmi sayesinde kesiklerden korunmuş olacak. Cam filmine koyuluk oranına göre yasak getirilebilir. Ruhsatında ‘Okul Taşıtı’ yazan araçlarda ise cam filmi kesinlikle yasak.”

CAM FİLMİNİN CEZASI 301 İLE 427 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR

Polis ekipleri cam filmi denetimlerine başladı. Cam filmi cezası ise 301 ile 427 lira arası değişiyor. Cam filmli araç kullananların sayısı 5 milyona yakın. Cam film söktürmenin bedeli ise 150 liradan başlıyor.

Uygulama kendinden film camlı araçlar için geçerli değil. Yani camlarında R43 olan araçlar ceza almayacak.

#Cam filmi
#otomobil
#ceza
6 yıl önce