|

Çanakkale’de ve Bolu'da şiddetli deprem! Son depremler

Son depremler: Çanakkale ve Bodrum'da deprem meydana geldi. AFAD tarafından alınan son depremler raporlarına göre Çanakkale'nin Çan ilçesinde 4.3 şiddetinde ve Bolu'da da 3.8 ile 4 şiddetlerinde deprem meydana geldi. İşte son depremler.

Yeni Şafak
08:24 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:30 - 3/05/2018 Perşembe
IHA
Saat saatlerinde Çanakkale ve Bolu'da deprem meydana geldi.
Saat saatlerinde Çanakkale ve Bolu'da deprem meydana geldi.
Son depremler Çanakkale ve Bolu'da gerçekleşti. Çanakkale’nin Çan ilçesinde saat 05:04’te 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından ilçede 2.7, 1.8 ve 3.1 büyüklüklerinde olmak üzere 3 deprem daha oldu. Bolu'da ise 3.8 ve 4 şiddetlerinde de deprem meydana geldi.


Son depremler nasıl öğrenilir?
AFAD tarafından hazırlanan son depremler listesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu listeden meydana gelen depremlerin tarihini, saatini, derinliklerini, kaç şiddetinde olduklarını ve tam olarak konumlarını da görebilirsiniz.

Çanakkale'de deprem

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin merkez üssü Çanakkale’nin Çan ilçesinde belirlediği 4 .3 şiddetindeki deprem, saat 05:04’te meydana geldi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, çevre ilçe ve köylerde de hissedildiği öğrenildi.

Bu depremin ardından ilçede saat 05.06’da yerin 7 kilometre derinliğinde 2.7 büyüklüğünde, saat 05.35’te yerin 7 kilometre derinliğinde 1.8 büyüklüğünde ve saat 06.14’te yerin 7 kilometre derinliğinde 3.1 büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldi.
Bolu'da deprem

Bolu'da iki dakika arayla 3,8 ve 4 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.30'da merkez üssü Bolu olan 3,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Bu depremden iki dakika sonra merkez üssü yine Bolu olarak tespit edilen 4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu.

İlk depremin yerin 8 kilometre, ikincisinin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

#Deprem
#Son depremler
#Çanakkale
#Bolu
6 yıl önce