|

Cuma namazı saat kaçta? 13 Ocak İstanbul, Ankara, İzmir Diyanet cuma namazı saatleri

Cuma namazı saatleri 13 Ocak 2023 tarihi için yayımlandı. Diyanet 'namazvakitleri.diyanet.gov.tr' internet adresinden cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm iller için duyuruldu. 13 Ocak cuma namazı vakti de böylece Diyanet'in namaz saatleri sayfasından sorgulanmaya başladı. Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Bu haftanın cuma hutbesi konusu ve cuma namazı saati haberimizde!

11:35 - 13/01/2023 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 13/01/2023 Cuma
Yeni Şafak
Cuma namazı saati
Cuma namazı saati

Diyanet İşleri Başkanlığı, il il Cuma namazı saatlerini yayınladı. Binlerce Müslüman farz ibadetini gerçekleştirmek için camilere akın edecek. Farzdan önce 4, iki rekat farz ve farzdan sonra 4 rekat olmak üzere toplamda 10 rekat olarak kılınan Cuma namazı saatleri illere göre farklılık gösteriyor. İşte, Diyanet ile il il Cuma namazı saatleri...

13 OCAK'TA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "namazvakitleri.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden, il il 13 Ocak 2023 tarihli cuma namazı saatleri belli oldu. Bu hafta cuma namazı vakitleri şöyle olacak;

  • İSTANBUL: 13:18
  • ANKARA: 13:02
  • İZMİR:13:25
  • BURSA:13:17
  • ADANA: 12:52

İllere göre 81 ilin cuma namazı saatleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

13 OCAK CUMA HUTBESİ

EN GÜZEL İSİMLER ALLAH’A AİTTİR

Muhterem Müslümanlar!

Hutbemin başında okuduğum İhlâs suresinde Yüce Rabbimiz kendisini bize şöyle tanıtmaktadır: “De ki, Allah tektir. Allah Samed’dir; hiçbir şeye muhtaç değildir, her şey O’na muhtaçtır. Ondan çocuk olmamıştır, kimsenin babası değildir. Kendisi de doğmamıştır, kimsenin çocuğu değildir. O’nun hiçbir dengi yoktur.”1

Aziz Müminler!

Allah Teâlâ, âlemlerin Rabbidir. Göklerin ve yerin mülkü O’na aittir. Yaratan O’dur, yaşatan O’dur, yöneten O’dur. Allah, Kadîm’dir, ezelîdir, varlığının başlangıcı yoktur. O, Bâkî’dir, ebedîdir, varlığının sonu da yoktur. Allah, Semî’dir, Basîr’dir; her şeyi hakkıyla işiten ve görendir. Allah Gafûr’dur; mağfireti boldur. Vedûd’dur; sevgisi çoktur. Rezzâk’tır; kullarına nice temiz ve güzel nimetler bahşedendir. Hafîz’dir, merhametine sığınanları koruyandır. Tevvâb’dır; tövbeleri kabul edendir. Afüv’dür; bağışlanma dileyenleri affedendir. İsyan ve günahta ısrar edenlere karşı ise azabı çetindir.

Kıymetli Müslümanlar!

Allah, Kâdir’dir; sonsuz güç ve kuvvet sahibidir. Allah, Muhyî ve Mümît’tir; şu kısacık imtihan dünyasında hangimizin daha güzel işler yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. Öldükten sonra hepimizi diriltecek, yapıp ettiklerimizden hesaba çekecek, herkese hak ettiğinin karşılığını eksiksiz verecektir.

Değerli Müminler!

Hikmet nazarıyla baktığımızda kâinatın yaratıcısı olan Cenâb-ı Hakkın isim ve sıfatlarının yansımalarını her yerde görürüz. Rabbimizin güzel isimlerinden ilham alarak hayatımızı tanzim ederiz. O’nun eşsiz eserlerinden ibret alır, diyerek Rabbimizi tesbih ederiz. zikriyle O’nun ikram, ihsan ve nimetlerine hamdederiz. Diyerek O’nun yücelik ve azametini ikrar ederiz. ” Allah’tan başka güç ve kuvvet

sahibi yoktur.”2 cümlesiyle acziyetimizi dile getiririz. ''Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.''3 sözüyle her hal ve şartta O'na tevekkül ederiz. Yüce Rabbimizin “Siz beni anın ki ben de sizi anayım.”4 ayeti gereğince her işimize Allah’ın adıyla başlarız. Gönlümüzden bir niyet geçtiğinde “İnşallah!” der, Allah’ın dilemesi olmadan hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini beyan ederiz. Tebrik ve takdirlerimizi “Mâşallah! Bârekallah!” diyerek ifade ederiz. Yola çıkarken, yolcu ederken sevdiklerimizle “Allah’a ısmarladık” diyerek vedalaşırız.

Aziz Müslümanlar!

Yüce Rabbimizi kendisini bize tanıttığı gibi tanıyalım. Son nefesimize kadar O’na verdiğimiz söze sadık kalalım. Allah’a teslimiyetimizin göstergesi olan ibadet, salih amel ve güzel ahlakımızla ömrümüzü bereketlendirelim. Yolumuz tevhid ve vahdet, istikametimiz Rabbimizin rızasını kazanmak olsun.

Kıymetli Kardeşlerim!

Hutbemi bitirirken önemli bir hususu hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz üzere “Kur’ân-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” dersleri okullarımızda seçmeli olarak okutulmaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarımızdaki ders seçimleri başlamıştır. Yavrularımızın bu dersleri seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Ciğerparelerimizin, Rabbimizi, Peygamberimizi, kitabımızı, hâsılı yüce dinimiz İslam’ı öğrenmelerinin en kıymetli sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım.

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

CUMA NAMAZ KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR? NE ZAMAN BİTİYOR?

Cuma namazı ortalama 45 dakika ile 1 saat arası sürebilmektedir. Aşağıdaki cuma namazı saatlerine bakıp cuma namazı bitiş süresini hesaplayabilirsiniz.

#cuma namazı
#cuma namazu saati
#cuma saatleri
#cuma vakitleri
#diyanet cuma namazı
1 yıl önce