|

Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç açığa alındı

FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi sonrasında kamu kurumlarında görevden almalar yapıldı. Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç açığa alındı.

Yeni Şafak
14:25 - 20/07/2016 بدھ
Güncelleme: 11:30 - 20/07/2016 بدھ
IHA

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç açığa alındı. 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç açığa alındı.



TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Milletimizin tamamı, hiçbir ayrım gözetmeden bu sapkın saldırıya karşı dirençlerini ortaya koydular. Onların desteği olmasaydı bu kanlı terörizm ve sapkınlık bertaraf da edilemezdi." dedi.



TBMM Dışişleri Komisyonu, iki tasarının görüşülmesi ile "FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin müzakere" gündemiyle, Özhan başkanlığında toplandı. Özhan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.



Dünyada da pek çok kanlı darbe girişimi olduğunu anlatan Özhan, ancak böylesine vahşi bir saldırının modern dönemlerde dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini vurguladı. "En son böyle sapkın bir saldırı, bin yıl önce Hasan Sabbah'ın haşhaşileri tarafından belki de yapılmıştı." diyen Özhan, kendi milletinin üzerine ateş eden, TBMM'yi, kurumlarını bombalayan, polisini, halkını şehit eden bir saldırı ile karşı karşıya kalındığını belirtti.




#FETÖ
#Dicle Üniversitesi
#Ayşegül Jale Saraç
8 سال واپس