|

13 bin TL'lik elma çalındı

Japonya'da bir meyve bahçesinde, ağaçlardan 13 bin liralık elma çalındı.

Yeni Şafak
11:04 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:09 - 2/11/2018 Cuma
IHA
Fuji, 1930'lu yılların sonlarında Tohoku Araştırma İstasyonu'nda geliştirilen bir elma melezidir.
Fuji, 1930'lu yılların sonlarında Tohoku Araştırma İstasyonu'nda geliştirilen bir elma melezidir.

Japonya’da bir meyve bahçesindeki ağaçlardan piyasa değeri yaklaşık 13 bin liralık elma çalındı. Meyve ve sebze fiyatlarının yüksekliğiyle bilinen Japonya’da alışılmadık bir hırsızlık olayı yaşandı.

Kuroishi şehrindeki bir elma bahçesinden, toplanacak olgunluğa erişmiş elmalar çalındı. Polis, “Fuji Elması” olarak bilinen türdeki elmaların, ağaçlardan toplanarak çalındığını açıkladı.

Yıl boyunca Japonya’da meydana gelen birçok tayfun nedeniyle çoğu mahsulün zarar gördüğünü ifade eden 43 yaşındaki meyve bahçesi sahibi, çalınan elmaların ise zarar görmeyen nadir mahsullerden olduğunu ifade etti.
  • Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtildi. Japonya’ya özgü elma türü 1930’lu yılların sonlarında Japonya’daki Tohoku Araştırma İstasyonu’nda geliştirilen bir elma melezi olan Fuji Elması, adını geliştirildiği kasaba olan Fujisaki’den alıyor. Fuji Elması, 1962 yılından bu yana pazarlanıyor.

Geçen Eylül ayında Hiroşima’daki Kake Lisesi’nin arazisine dikilen ağaçlardan yaklaşık 600 elma çalınmış, elmaların piyasa değerinin yaklaşık yaklaşık 5 bin lira olduğu açıklanmıştı.

#Japonya
#Kuroishi
#Elma
#Hırsızlık
6 yıl önce