|

18 Türk işçiden 2'si serbest

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Basra kentinde serbest bırakıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen işçilerin yanında, Bağdat Büyükelçiliğinden yetkililer de bulunuyor.

Yeni Şafak
12:41 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:39 - 16/09/2015 Çarşamba
AA

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü'de bulunan Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 Eylül'de kaçırılan işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı'nın bugün serbest bırakıldığını söyledi.



Dışişlerinden açıklama


Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinden yetkililerin serbest bırakılan işçilerle görüştüğünü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdiğini ifade eden Bilgiç, "Diğerlerinin de serbest bırakılmasını temenni ediyorum" dedi.



Bu arada Irak'taki yetkililerden aldığı bilgiye göre, serbest bırakılan 2 işçinin yanında Bağdat Büyükelçiliğinden yetkililer de bulunuyor. Serbest bırakılan işçilerin, alıkonulan arkadaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu aktardığı belirtiliyor.



Serbest bırakılan işçiler koruma altında


Irak'ın başkenti Bağdat'taki Sadr bölgesinde kaçırılan 18 Türk işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı Basra ilindeki emniyet güçlerinin koruması altında olduğu bildirildi.



Yerel güvenlik kaynaklarınden edinilen bilgilere göre, serbest bırakılan Yılmaz ve Özpilavcı'nın serbest bırakıldıkları hastahane şantiyesinden, Basra'daki emniyet güçleri tarafından güvenli bir bölgeye alındıkları belirtildi. Güvenlik güçlerinin nasıl serbest bırakıldıkları ve diğer işçilerin nerede olduklarını öğrenmek için soruşturmaya alındıkları aktarıldı.



Basra İl Meclisi Sözcüsü Ahmet el-Sıleti ise "Öğle saatlerinde, daha önce kaçırılan işçilerden ikisi, Basra kent merkezinde bir Türk şirketi tarafından yapılan hastahanenin şantiyesine getirildiler. İşçilere askeri üniforma giydirmişlerdi. Henüz kimin onları bu şantiyeye getirdiği belli değil" dedi.



Yetkililer, Yılmaz ve Özpilavcı'nın Bağdat ya da Basra'dan uçakla İstanbul'a getirilebileceğini kaydederken, bu konunun henüz netleşmediğini ifade ediyor.



Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, kaçırılanların bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu açıklamıştı.



18 Türk işçiyi kaçıran Şii grup, geçtiğimiz günlerde, işçilerin isimlerini ve grubun taleplerini okudukları bir video yayınlamıştı.






#ırak
#ırak'ta kaçırılan işçiler
#18 türk işçi
9 yıl önce