|

1948 Arapları için özel komite

İsrail hükümeti, 1948 Arapları olarak bilinen İsrailli Arapların sorunlarıyla ilgilenmek üzere komite oluşturulduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
11:26 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:31 - 27/05/2015 Çarşamba
AA

İsrail hükümeti, 1948 Arapları olarak bilinen İsrailli Arapların sorunlarıyla ilgilenmek amacıyla komite oluşturulduğunu duyurdu.



Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yaşlı İşleri Bakanı Gila Gamliel'in, Başbakan Binyamin Netanyahu adına başkanlık edeceği, İsrailli Araplar dosyasıyla ilgilenmek üzere bakanlık komitesi oluşturuldu" denildi.



Açıklamada, Gamliel'in "Arap çevresi için müjdeli bir haber niteliğinde olan komitenin oluşturulması, farklı kesimler arasında eşitliğin sağlanması ve uçurumların azaltılması yönünde gerçek bir mesaj içeriyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.



Gabriel'in, komitenin çalışmalarına Arapların temsilcileriyle görüşerek başlayacağı ve "ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi konusunda iş birliği yapmak amacıyla Knesset'teki Arap milletvekilleriyle görüşeceği" aktarıldı.



İsrail'de yaşayan 1 milyon 400 bin Arap, nüfusun yüzde 20'sini teşkil ediyor. İsrailli Arapların, sıkıntı yaşadığı konuların arasında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle evlerinin yıkılması ve ayrımcılık geliyor.



#İsrail hükümeti
#1948 Arapları
#bakanlık komitesi
9 yıl önce