|

20 yıllık gizem çözüldü

Hollanda'da 11 yaşındaki bir çocuğun katili 20 yıl sonra bulundu. DNA testleri sonucu tespit edilen katil zanlısı 55 yaşındaki Jos Brech, İspanya'da yakalanarak gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:34 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 27/08/2018 Pazartesi
DHA
Nicky Verstappen adlı çocuk, 10 Ağustos 1998 tarihinde, Brunssumherheide kasabasındaki bir yaz kampında ölü bulunmuştu. (Fotoğraf: Hollanda Polisi)
Nicky Verstappen adlı çocuk, 10 Ağustos 1998 tarihinde, Brunssumherheide kasabasındaki bir yaz kampında ölü bulunmuştu. (Fotoğraf: Hollanda Polisi)

Nicky Verstappen adlı çocuk, 10 Ağustos 1998 tarihinde, Brunssumherheide kasabasındaki bir yaz kampında kaybolmuş, bir gün sonra da kamp yakınlarında Verstappen'in cesedi bulunmuştu.

  • Çocuğun katil zanlısı yıllar sonra DNA testleri sonucu tespit edilmiş, en son Fransa'ya gittiği belirlenen Jos Brech hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılmıştı.

Hollanda polisinin, DNA testlerine bağlı 20 yıllık takibi sonucunda, 1998 yılında öldürülen 11 yaşındaki Hollandalı bir çocuğun katil zanlısı Jos Brech tutuklandı.


The Guardian'ın haberine göre, Hollanda’nın Brunssumerheide bölgesinde 1998 yılında yaz kampındayken kaybolan ve ertesi gün cesedi bulunan Nicky Verstappen’in katil zanlısı 55 yaşındaki Jos Brech, uzun süredir devam eden DNA testleri sonucunda Pazar günü İspanya’da tutuklandı.

  • Verstappen’in kaybolduğu bölgenin güneyinde yer alan Limburg polisinden yapılan açıklamada, Jos Brech’in en yakın zamanda Hollanda polisine teslim edileceği belirtildi.

Hollanda'nın en kapsamlı DNA taraması yapıldı binlerce kişi gönüllü oldu

Verstappen'in cesedini 1998'de bulan polis, çok sayıda kişiyi sorguladı ama çocuğun katiline yıllarca ulaşamadı.

Son 6 ayda yaklaşık 15 bin erkeğin gönüllü olarak katıldığı Hollanda'nın en kapsamlı DNA taraması sonucu, polis zanlıyı tespit etti. Tarama sırasında, Verstappen'in giysilerinde bulunan DNA örneğinin, Nisan ayından bu yana haber alınamayan Jos Brech'inkiler ile eşleştiği belirlendi.

Aslında DNA örneğini Brech değil, onun ailesi verdi.

Daha önce 2 kez sorgulanmış

Limburg polisine göre, zanlının adı 1985 yılında cinsel bir suç nedeniyle gündeme geldi ancak yeterli kanıt bulunamadığı için Brech hakkında dava açılmadı.

  • Brech'in, Nicky Verstappen cinayetinin işlendiği günlerde, 12 Ağustos 1998'de yaz kampı civarında olduğu belirlendi.

Bu nedenle Limburg polisi tarafından cinayetle ilgili olarak iki kez ifadesi alınan Brech yeterli kanıt bulunamadığı için serbest bırakıldı.

Geçen hafta Limburg polisinin Maastricht kentinde düzenlediği basın toplantısına ise Nicky Verstappen'in annesi de katıldı.

Oldukça duygusal bir konuşma yapan anne, Hollanda'nın en ünlü polis adliye muhabiri ve program yapımcısı Peter R. de Vries'e teşekkür etti.

Acılı anne, şu ifadeleri kullandı:

Hazırladığı televizyon programı ile suç dosyalarının aydınlatılmasına katkıda bulunan Hollandalı gazeteci ise polis ve savcının 20 yıldır inatla sürdürdüğü mücadelenin meyvesini verdiğini söyledi.

#Hollanda
#Cinayet
#Jos Brech
#Brunssumerheide
#Nicky Verstappen
6 yıl önce