|

21 anlaşma Sudan’a çağ atlatır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sudan temasları esnasında evinde ziyaret ettiği yazar Fatih Ali Hasaneyn, “Erdoğan, unutmadığını gösterdi; vefasını bir kez daha ortaya koydu. Allah için onu çok seviyorum” dedi. Bir dönem merhum Aliya İzzetbegoviç’in danışmanlığını yapan Hasaneyn, Erdoğan’ın ziyareti ve imzalanan 21 anlaşmanın Sudan’a çağ atlatacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 1/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sudanlı yazar Fatih Ali Hasaneyn bir araya gelmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sudanlı yazar Fatih Ali Hasaneyn bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan temaslarında evinde ziyaret ettiği araştırmacı yazar Dr. Fatih Ali Hasaneyn, “Erdoğan’ın ziyareti ülkemize adeta çağ atlatacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan temaslarında evinde ziyaret ettiği araştırmacı yazar Dr. Fatih Ali Hasaneyn Erdoğan’ın Sudan ziyaretini değerlendirdi. Bir dönem Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in danışmanlığını yapan Hasaneyn, Erdoğan ile tanışıklığının çok eskilere dayandığını söyledi. Hasaneyn, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evini ziyaret ederek kendisi ve evini onurlandırdığını belirterek, “Sayın Erdoğan, unutmadığını gösterdi, vefasını bir kez daha ortaya koydu. Allah için onu çok seviyorum” diye konuştu.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Hasaneyn, İslam dünyasının son durumunu ele aldıklarını dile getirdi. Sudan ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmaları değerlendiren Hasaneyn, “İki ülke arasında 21 anlaşma imzalandı. Bu mutabakatlar şüphesiz Türkiye ve Sudan’a menfaat sağlayacaktır. Sanayi ve tarım alanlarındaki iş birliği önem arz ediyor. Bilindiği gibi Sudan, tarıma elverişli Afrika ülkelerinden biri. Sanayinin de gelişmesiyle zamanla Sudan bambaşka çehreye bürünecektir. Erdoğan’ın ziyareti ülkemize adeta çağ atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETTEN ÇOK MEMNUNUZ

Hasaneyn, Sudan ve Türkiye arasında en dikkat çekici önerinin ticarette iki ülke parasının kullanılması olduğunu belirterek ortak bankanın kurulmasıyla bu fikrin olgunlaşabileceğini söyledi. Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük liderler olduğuna işaret eden Hasaneyn, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Ömer el-Beşir ve halkımız, Erdoğan’ın ziyaretinden çok memnun kaldılar. Özellikle Sudanlı iş adamlarının, imzalanan anlaşmalar sonunda yüzlerinin güldüğüne şahit olduk. Türkiye’nin tecrübe ve bilgisinden faydalanacak Sudanlılar, ülkelerine en güzel hizmeti yapacaktır. Ziyaret, hem Sudan’a hem de Türkiye’ye ciddi getiriler sağlayacaktır.”

Sevakin Adası kilit bir nokta

Fatih Ali Hasaneyn, Türkiye’nin Sevakin Adası’ndaki iyileştirme/yenileme çalışmalarına da değinerek “Ada, İslam tarihinde kilit merkezlerden bir. Tekrar tarihi şöhretine kavuşacak olması sadece Sudan değil, bütün Afrika’yı sevindirecektir. Ümit ediyorum, en kısa zamanda yenileme çalışması biter” ifadelerini kullandı.


#Sudan
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
#Fatih Ali Hasaneyn
6 yıl önce