|

27 yıl sonra bir ilk

ABD’de Körfez Savaşı’ndan bu yana ilk kez bir askeri geçit düzenlenecek. Trump’ın Paris’teki Bastille Günü’nden etkilenerek talep ettiği askeri geçit töreni resmen kabul edildi. 11 Kasım’da gerçekleşecek olan törende tanklar ve paletli askerler olmayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:12 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Pentagon törenin 11 Kasım tarihinde Washington D.C.’de Gaziler Günü’nde gerçekleşeceğini duyuruldu.
Pentagon törenin 11 Kasım tarihinde Washington D.C.’de Gaziler Günü’nde gerçekleşeceğini duyuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Pentagon’dan Gaziler Günü için başkent Washington’da ordunun silahlarının sergilendiği bir gövde gösterisi isteği resmen kabul edildi. Trump’ın geçen yıl Paris’te Bastille Günü anma törenleri kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetlisi olarak katıldığı askeri törenden etkilenerek böyle bir talepte bulunduğu söyleniyordu. Pentagon törenin 11 Kasım tarihinde Washington D.C.’de Gaziler Günü’nde gerçekleşeceğini duyuruldu.


Tanklar olmayacak

Ancak yollarda meydana gelebilecek hasarları en aza indirgeyecek şekilde tank ve paletli askeri araçların katılmayacağı belirtildi. ABD tarihinde savaşlarda kullanılan her türlü araç gerecin sergileneceği tören için belirlenen geçit güzergahının Beyaz Saray’dan Capitol’a kadar olacağı ve geçit töreninin sonunda büyük bir etkinliğin yapılacağı vurgulandı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, geçit törenlerinin maliyeti 30 milyon dolara mal olacağı duyuruldu.

#​ABD
#Bastille Günü
#Trump
#Paris
6 yıl önce