|

30 aile evlerine döndü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki kampta kalan 30 aile terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan evlerine döndü.

Yeni Şafak
14:43 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:53 - 5/09/2016 Pazartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Bağdat'ın batısındaki Amiriyet'ül Felluce'de kampta kalan 30 iç göçmen aile, DAEŞ'ten kurtarılan Enbar'a bağlı Saklaviye'deki evlerine döndü.



Bağdat Batı Cephesi Komutanı Saad Harbiye, "Başkomutan İbadi'nin kararıyla kampta kalan 30 aile, İçişleri Bakanlığı, istihbarat birimi tarafından yapılan kontrollerden sonra Saklaviye ilçe merkezine gitti." diye konuştu.



İç göçmen Ali Nasir, "DAEŞ'e karşı askeri operasyonlar başladığında evimizi terk ettik. Bölgemiz kurtarılınca kısmen istikrar sağlandı ve şimdi geri dönüyoruz. Bundan sonra bizi yıkılan evlerimizin yeniden imarı ve ilçedeki alt yapı çalışmalarının başlaması gibi uzun bir süreç bekliyor. Umarız hükümet bunları göz ardı etmez." dedi.



Hacı Ebu Amir da, bir yıldan fazla süre Amiriyet'ül Felluce'deki kampta kaldıklarını dile getirerek, "Güvenlik güçleri bize yiyecek ve içecek temin etti. İsimlerimiz kontrol edildikten sonra evimizde olacağız." ifadelerini kullandı.



Haziran ayı başlarında Felluce ve Saklaviye'de başlayan askeri operasyonlardan dolayı yüzlerce aile evini terk ederek, Amiriyet'ül Felluce'deki kamplara yerleştirilmişti. Söz konusu kamplarda kalan yüzlerce aile evlerine dönmeyi bekliyor.



#Amiriyet'ül Felluce
#Bağdat
#DAEŞ
#Saklaviye
8 yıl önce