|

35 kurban toprağa verildi

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa soykırımının 35 kurbanı daha dün toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:25 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
35 kurban, öğle namazının ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedildi.
35 kurban, öğle namazının ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedildi.

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birlikler tarafından işgal edilmesinin ardından gerçekleştirilen soykırımda öldürülen ve yıllar sonra toplu mezarlardan çıkarılarak kimlikleri tespit edilen 35 kurban, öğle namazının ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedildi. Defnedilen 35 kurbanın en genci öldürüldüğünde 16 yaşında olan Vesib İbric, en yaşlısı ise 71 yaşındayken öldürülen Sahin Halilovic oldu. Törende Türkiye'yi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül temsil etti.

Öte yandan Mostar şehrindeki tarihi Mostar Köprüsü'nden Srebrenitsa soykırımında yaşamını yitiren kurbanlar anısına "sessiz atlayış" yapıldı. Mostari Dalgıç Kulübü üyesi Ermin Saric'ın yaptığı atlayış öncesinde Srebrenitsa kurbanlarının masumiyetini temsil eden çiçekler, Neretva nehrine bırakıldı.

#Srebrenitsa
#Bosna Hersek
6 yıl önce