|

45 prens halen gözaltında

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın geçen yıl ‘yolsuzluk’ iddiasıyla yaptığı tasfiye operasyonu kapsamında tutuklanan prens ve iş adamlarından 45’inin halen gözaltında olduğu belirtildi.

Haber Merkezi
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Prens ve iş adamlarından 45’inin halen gözaltında olduğu ortaya çıktı.
Prens ve iş adamlarından 45’inin halen gözaltında olduğu ortaya çıktı.

Washington Post’ta yayımlanan Kevin Sullivan ve Kerim Fehim imzalı haberde, bazı tutukluların, Riyad’ın güneyinde el Hayr cezaevinde, diğerlerinin özel mülk olan evlerde tutulduğu ve elektronik kelepçe takmalarının şart koşulduğu ifade edildi. Veliaht Selman, gözaltında sadece 8 kişinin kaldığını savunuyor. Makalede ayrıca, Riyad’da metro inşaatında yolsuzluk yapmakla suçlandığı savunulan Turki el Faysal’ın üst düzey yardımcısı Tümgeneral Ali el Kahtani’nin, gözaltındayken yaşamını yitirdiğine ve ölümüne yol açan koşulların bugüne kadar asla tam anlamıyla izah edilmediği hatırlatıldı.

FEVRİ VE ACIMASIZ

Almanya’da yayınlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan “Suudi Arabistan üzerindeki gölgeler” başlıklı makalede ise, Veliaht Selman’ın Suudi Arabistan’ın temellerini salladığı vurgulandı. Hem ülke içinden hem de uluslararası toplumdan Prens Muhammed bin Selman’a karşı pozisyon alanların bulunduğu belirtilen makalede, “Çok sayıda kişi, Prens Muhammed’in ülkeyi yönetebileceği konusunda şüphe ediyor, onu fevri ve acımasız buluyor” ifadeleri kullanıldı.

#Suudi Arabistan
#Riyad
#Gözaltı
5 yıl önce