|

6 bin kişi uğurladı

Yeni Şafak
04:00 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 13/02/2015 Cuma
Diğer

Chapel Hill'deki evlerinde, kendisini “ateist” olarak tanımlayan Craig Stephen Hicks tarafından başlarından vurularak öldürülen 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan, Method Road Futbol Kompleksi’nin sahasında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene, kurbanların yakınlarının yanı sıra Kuzey Carolina Üniversitesi öğrencileri, Chapel Hill sakinleri ve ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 6 bine yakın kişi katıldı.


FBI sonunda harekete geçti

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), üç Müslüman gencin dört gün önce Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınında Chapel Hill kasabasında öldürülmesinde “herhangi bir federal yasa ihlalinin olup olmadığını” belirlemek amacıyla ön soruşturma başlattı. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) de yaptığı açıklamada, yetkililere cinayetlerle ilgili iddiaları bir an önce aydınlığa kavuşturmaları çağrısında bulundu. Bu arada katil Craig Stephen Hicks’in birinci derece cinayetle suçlandığı kaydedildi. 


Ortada park sorunu yok

Barakat gibi Kuzey Carolina Üniversitesi’nde diş hekimliği öğrencisi Nathan Jarnel, mahallede bu tür olay yaşanmasının herkesi şoke ettiğini kaydetti. Jarnel, “Burada park sorunu da yaşanmıyor. Her dairenin kendine ait, rezerve edilmiş park alanı var. Bunun dışında bedava park edebildiğimiz diğer alanlar var. Eğer ekstra aracınız için yer bulamıyorsanız sokağa park edebiliyorsunuz. Park kesinlikle sorun değil burada. Cinayette söylenilen park sorunu ne bilmiyorum ama görünüşe göre uzun süredir devam eden bir konu gibi” dedi. 

#Chapel Hill
#Craig Stephen Hicks
#3 müslüman genç
9 yıl önce