7 yıl sonra açıklandı: Erdoğan'dan Obama'yı zorlayan soru

Yeni Şafak
10:41, 11/06/2018, PazartesiG: Güncelleme: 11:09, 11/06/2018, Pazartesi
Diğer
7 yıl sonra açıklandı: Erdoğan'dan Obama'yı zorlayan soru
Recep Tayyip Erdoğan ve Barack Obama, G20 zirvesinde bir araya gelmişti.

ABD'nin eski başkanı Obama ve o dönem başbakanlık görevinde bulunan Erdoğan'ın 2011 yılında yaptığı bir görüşmenin detayları, Obama'nın danışmanı Rhodes tarafından açıklandı. Rhodes, Erdoğan'ın Obama'ya sorduğu bir sorunun Obama'yı köşeye sıkıştırdığını ifade etti. Erdoğan'a cevap veremeyen Obama'nın görüşme sonrası danışmanına, "Erdoğan'la tartışmaktan nefret ediyorum" dediği aktarıldı.

ABD'nin eski başkanı Obama'nın eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Rhodes, Başkan Obama ile Erdoğan'ın arasında 2011 yılında geçen diyaloğu anlattı. 'Olduğu Gibi Dünya' isimli kitabında Erdoğan ile Obama arasındaki diyaloğu aktaran Rhodes, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkan Obama'ya zor anlar yaşattığını anlattı.

ABD eski başkanı Barack Obama'nın tüm ikili görüşmelerine katılan, eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Ben Rhodes,
'Olduğu Gibi Dünya'
isimli kitabında Erdoğan ile Obama arasında geçen çarpıcı bir diyaloğu aktardı. Kitapta anlatılanlara göre 2011'deki Birleşmiş Milletler genel kurul görüşmeleri sırasında Erdoğan, Obama'ya bir hayli zor anlar yaşatmış.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/11/10/59/resized_66880-35335f0e9780525509356.jpg

Haber7'de yer alan haberde kitapta anlatılana göre 2011 yılında Erdoğan'la bir araya gelen Obama'nın ajandasında Filistin konusu da vardı. Görüşme sırasında Erdoğan Obama'ya bir yılda 180 derece nasıl dönüş yaptığını hatırlattı. Ben Rhodes'un aktardığına göre, Erdoğan Obama ile yaptığı görüşmede bıyık altından gülerek Obama'nın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasındaki Filistin bölümünü okudu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/11/11/00/resized_14a8f-1e3a3acaww.jpg

Erdoğan meseleleri detaylıca tartışmayı seviyordu. Obama Filistinlilerin BM aracılığıyla savunulamaz olduğunu öne sürdü.İsrail'le müzakere edilmeliydi diyerek Güney Sudan'ı örnek verdi.

Bu sözlerin ardından Erdoğan'dan Obama'yı köşeye sıkıştıracak soru geldi. Erdoğan'ın o sorusu:

Erdoğan'a cevap veremeyen Obama tepkisini daha sonra Ben Rhodes'a
'Erdoğan'la tartışmaktan nefret ediyorum'
diyerek gösterdi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026