|

90 kişi Fransa'ya sokuldu

Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırılarının arkasındaki isim olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud'un Suriye'den 90 kişiyi ülkeye soktuğu ve başka saldırılar planladığı öne sürüldü.

Yeni Şafak
21:24 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:35 - 4/02/2016 Perşembe
AA

RMS televizyonunun haberine göre Abaaoud'u ihbar ederek 18 Kasım 2015'teki operasyonda yakalanmasını sağlayan Sonia takma isimli gizli tanık, Fransa'da güvenliğinin sağlanması için devletten yeteri kadar destek almadığını söyledi.



Operasyonda öldürülen Abaaoud'un kuzeni Boulahcen'in arkadaşı olan Sonia, saldırılardan iki gün sonra Abaaoud'la yaptığı görüşmeyi aktardı. Sonia, görüşmede Abaaoud'un, bir kreşe, polis karakoluna ve alışveriş merkezine saldırı planladığını söylediğini belirtti.



Sonia, konuşmada ayrıca Abaaoud'un, "10. Bölgenin teraslarında olanlar benim eserim ve bu daha bitmedi" ifadesini kullandığını kaydetti.



Abaaoud'un 13 Kasım'daki saldırıyı yaptığı için "gururlu" olduğunu belirten Sonia, saldırgana masum insanları neden öldürdüğünü sorduğunu Abaaoud'un ise soruyu "Onlar masum değil, Suriye'de neler oluyor ona bakmak gerekiyor" şeklinde yanıtladığını ifade etti.



Sonia, Abaaoud'un, "Fransa sıfır. Hiçbir resmi döküman olmadan kalabalık bir grupla geldik. Suriyeli, Iraklı, Fransız, Alman, 90 kişiydik" dediğini kaydetti.



Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen ve DAEŞ'in üstlendiği terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmişti.



Saldırılar sonrası 18 Kasım 2015'te güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Abaaoud ve kuzeni Boulahcen ile bir terörist ölü ele geçirilmişti.


#Paris
#Abdelhamid Abaaoud
#terör
8 yıl önce