|

ABD için savaşmıyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul operasyonunda Peşmerge güçlerinin Musul'un merkezine girmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başika bölgesindeki Zerdik Dağı'nda Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el-Hekim ile düzenlediği ortak basın toplantısında Musul operasyonunu değerlendiren Barzani, “Musul'un geleceğiyle ilgili Erbil ile Bağdat arasında ortak bir komisyon kurulacak ve sorunlar burada çözüme bağlanacaktır. Musul halkının içi rahat olsun. Verilen tüm bu bedeller onları terör örgütünün elinden kurtarmak içindir” dedi. “Peşmerge güçlerinin Musul operasyonundaki rolü belirlenmiştir. Peşmerge Musul'un merkezine girmeyecektir. Musul merkeze Irak ordusu girecek” açıklamasında bulunan Barzani, şunları söyledi:



BAŞİKA KURTARILDI


“Peşmerge ile Irak ordusunun görevleri anlaşmaya göre belirlenmiştir. Nerede birlikte olacaklar, nerede ayrı olacaklar hepsi netleştirilmiştir. Bu çok açık. Herkes alanını biliyor. Tuzaklanan bombalar, mayınlar ve patlayıcıların temizliği nedeniyle zaman zaman yavaşlama oluyor. Ancak Başika halihazırda kurtarılmış sayılır. DAEŞ'in Kerkük'teki saldırıları da yenilgisini unutturmak içindi. Fakat durum kısa sürede kontrol altına alındı. Teröristler etkisiz hale getirildi. Cephelerdeki Peşmerge güçlerinden bir kısmını oradaki durumu kontrol etmek üzere Kerkük'e gönderdik fakat onlara ihtiyaç kalmadı. Her türlü gelişmeye hazırlıklı olmak zorundayız.”



O SORUYA TEPKİ


Bir gazetecinin “ABD, Kürtleri Irak ve Suriye'de kullanıyor mu?” sorusuna, “Biz ABD için değil kendimiz için savaşıyoruz. Soruyu yanlış soruyorsunuz” şeklinde tepki gösteren Barzani, “DAEŞ'in Kürdistan bölgesi üzerindeki tehdidini ortadan kaldırmak istiyoruz. Musul'un kurtarılmasıyla Kürdistan üzerindeki tehlike azalacaktır. Bizim savaşımız Suriye'de değil. Rakka'daki gelişmelerle bir alakamız yoktur. Biz kendi cephemizdeyiz.” ifadelerini kullandı.


#Mesut Barzani
#Musul operasyonu
8 yıl önce