|

ABD kaosta ısrarcı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD’nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Filistin’e yardımın tamamı kesildi
Filistin’e yardımın tamamı kesildi

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sözcü Nauert, ABD’nin UNRWA’ya bundan sonra ilave katkı yapmamasına karar verildiğini açıkladı. Nauert, Ocak ayında ABD’nin ajansa yaptığı 60 milyon dolarlık katkıdan sonra “artık bu yükün büyük kısmını tek başlarına taşımayacaklarını açıkça dile getirdiklerini” kaydetti. Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin kararını esefle karşıladıklarını bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat da yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin kararının uluslararası yasalar ve BM kararına aykırı olduğunu belirtti. Hamas da ABD’nin, UNRWA’ya mali yardımları tamamen durdurma kararının “Filistinli mültecilerin dönüş hakkını ortadan kaldırma” amacı taşıdığını bildirdi.


“Bölgedeki istikrara zarar verecek”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yaptığı mali katkıyı durduracağı yönündeki kararına ilişkin, “ABD’nin aldığı karar, beş milyonun üzerindeki Filistinlinin yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu karar aynı zamanda Filistin meselesine iki devletli siyasi çözüm bulunması vizyonuna; bölgesel barış ve istikrara zarar verecektir” açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin kararına ilişkin, “Talihsiz açıklama büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

  • Yüzde 49 Trump’ın azlini istiyor
  • ABD’de Başkan Donald Trump’tan memnun olmayan seçmenlerin oranının yüzde 60’ı bulduğu belirtildi. Washington Post gazetesi ile ABC News tarafından yapılan ankette, ABD'li seçmenin yarısından fazlasının Trump’a karşı olduğu ortaya çıktı.Anketteki "Donald Trump'ın başkan olarak yaptığı görevi beğeniyor musunuz?" sorusuna, ABD'lilerin yüzde 60'ı "hayır" cevabını verirken, "evet" cevabını verenlerin sayısı yüzde 36'da kaldı. Trump'ın yargılanarak görevinden azledilmesi için katılımcıların yüzde 49’u Kongre’nin süreci başlatması gerektiğini ifade ederken, yüzde 46’sı ise sürecin başlatılmasına karşı çıktı.
#ABD
#Donald Trump
#Filistin
6 yıl önce