|

ABD medyası şok içinde: Bizi bu kadar yaralayan bir gün hiç yaşamamıştık

ABD medyası ise yaşanan olayları "olağanüstü sahneler" olarak duyurdu. Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan analizde, yakın dönemde "iki başkanlığı, iki partiyi ve bir ülkeyi bu kadar derinden yaralayan bir 24 saatin hiç yaşanmamış olduğu" yorumu yapıldı. New York Times gazetesi ise yaşananları "otoriter ülkelerde yaşanan darbe ve ayaklanma görüntülerini anımsatan olağanüstü sahneler" olarak tanımladı.

11:59 - 7/01/2021 Perşembe
Güncelleme: 12:05 - 7/01/2021 Perşembe
Diğer
Trump destekçileri kongre binasını basmıştı.
Trump destekçileri kongre binasını basmıştı.

ABD’nin başkenti Washington DC’de ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçilerinin Kongre binası baskınında 4 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi gözaltına alındı.


KONGRE BASILDI

ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Kongre binasında seçilmiş Başkan Joe Biden’ın başkanlığını resmi olarak onaylamak için toplanıldığı sırada ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri Kongre binasını basmıştı.



OLAĞANÜSTÜ SAHNELER!

ABD medyası ise yaşanan olayları "olağanüstü sahneler" olarak duyurdu.

Washington Post gazetesi, Trump'ı ABD demokrasisine yönelik bir tehdit olarak tanımladı ve görevden alınması çağrısında bulundu.

New York Times gazetesi de yaşananları "otoriter ülkelerde yaşanan darbe ve ayaklanma görüntülerini anımsatan olağanüstü sahneler" olarak tanımladı.

DERİNDEN YARALADI!

Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan analizde, yakın dönemde "iki başkanlığı, iki partiyi ve bir ülkeyi bu kadar derinden yaralayan bir 24 saatin hiç yaşanmamış olduğu" yorumu yapıldı.



#abd
#amerika
#darbe
#trump
#kongre
3 yıl önce