ABD Suudi Arabistan için BM'de şov yaptı

Yeni Şafak
09:54, 15/12/2017, CumaG: Güncelleme: 10:02, 15/12/2017, Cuma
AA
ABD Suudi Arabistan için BM'de şov yaptı
ABD'nin Birlemiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Yemen'deki Husilerin Riyad Havalimanı'na attıkları füzenin parçalarını bir basın toplantısıyla gösterdi. (Reuters)

ABD'nin BM Daimi Temsilcidi Haley, Yemen'deki iç savaşın sorumlularından Suudi Arabistan'ı savundu. Haley, Yemen'den Suudi Arabistan'a fırlatılan füzelerin İran tarafından verildiğini silah parçalarını göstererek kanıtlamaya çalıştı. Suudi Arabistan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'daki Kudüs zirvesi sırasında Yemen'e saldırmış ve onlarca kişinin ölümüne sebep olmuştu...

Suudi Arabistan, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in "inkar edilemez" kanıtların, İran'ın Yemen'de Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğu yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşıladı ve uluslararası toplumdan İran'ı yargılamasını talep etti.

Suudi Arabistan memnuniyetle karşıladı

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan, Haley'in dün Washington'da düzenlediği basın toplantısında,
"inkar edilemez"
kanıtların, İran'ın Yemen'de Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğu yönündeki ifadelerini memnuniyetle karşıladı.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/12/15/09/57/resized_d1afc-2017-12-14t171302z_689286606_rc193313dd80_rtrmadp_3_usa-iran-arms.jpg

İran'ın, "terör saldırılarını finanse etmek için kullanmak üzere petrol gelirlerini ele geçirmesinde, deniz yolları güvenliğini tehdit etmesinde, Suudi Arabistan topraklarına saldırmasında ve sivil yerleşim yerlerine füze atmasında Husilere destek verdiği" belirtildi.



Tüm bunların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2216 ve 2231 sayılı kararlarını açıkça ihlal olduğu ve siyasi süreci sekteye uğratarak krizin çözümünü uzattığı ifade edildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/12/15/09/58/resized_7e6dc-2017-12-14t170746z_1200684943_rc1b4a1880c0_rtrmadp_3_usa-iran-arms.jpg
"Acil soruşturma başlatılması ve teftiş mekanizması kurulması" talebi

Haberde Riyad yönetimi, uluslararası toplumdan, BMGK kararlarının uygulanması için acil harekete geçmesini ve düşmanca saldırıları nedeniyle İran rejimini yargılamasını istedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026