|

ABD'den sonra İngiltere de Büyükelçiliği kapattı

İngiltere, güvenlik gerekçesiyle Sana Büyükelçiliği'ndeki çalışmalarını geçici olarak askıya alarak, çalışanlarını geri çekti. ABD de, dün Sana'daki büyükelçiliğini kapattığını duyurmuş, diplomatik işlemlerin Türkiye ve Cezayir Büyükelçilikleri kanalıyla yürütüleceğini duyurmuştu.

Yeni Şafak
14:11 - 11/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:15 - 11/02/2015 Çarşamba
AA

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood "Elçilik çalışanlarımızın ve yerleşkenin artan risk altında olduğu kararına vardık. Bu nedenle diplomatik çalışanlarımızı geri çekme ve Sana Büyükelçiliğimizdeki çalışmalarımızı geçici olarak askıya almaya karar verdik" dedi. 


İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Yemen'deki güvenlik durumunun son günlerde giderek kötüye gittiğini belirterek, "Ne yazik ki, elçilik çalışanlarımızın ve yerleşkenin artan risk altında olduğu kararına vardık. Bu nedenle diplomatik çalışanlarımızı geri çekme ve Sana Büyükelçiliğimizdeki çalışmalarımızı geçici olarak askıya almaya karar verdik" ifadelerini kullandı.


İngiltere'ye dönüyorlar

Ellwood, İngiltere'nin Sana Büyükelçisi ile çalışanların bu sabah Yemen'den ayrıldığını ve İngiltere'ye dönmekte olduklarını kaydederek, Yemen'deki İngiliz vatandaşlarının da bir an önce ülkeyi terketmeleri çağrısında bulundu. 


İngiltere'nin istikrarlı, birleşik, demokratik ve müreffeh bir Yemen'in, ülkenin geleceği için en iyisi olduğuna inanmaya devam ettiğini belirten Ellwood, "Yemen'in tüm Yemenlilerin temsil edildği, meşru ve şeffah bir siyasi geçişi sağlamasına yardımcı olmak için uluslararası çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.
#İngiltere
#Yemen
#İngiltere'nin Sana Büyükelçiliği
9 yıl önce