|

AB’de derin çatlak

Fransa ile İtalya arasında göçmen krizi nedeniyle başlayan ve uzun süredir karşılıklı suçlamalarla süren gerginlik had safhaya ulaştı. Fransa, İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio’nun Paris’te ‘Sarı Yelekliler’ ile buluşması sonrasında İtalya’daki büyükelçisini geri çağırdı. Sarı Yelekliler Fransa’da aylardır Macron hükümetini istifaya çağırıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2019 الجمعة
Güncelleme: 01:38 - 8/02/2019 الجمعة
Yeni Şafak
Luigi Di Maio
Luigi Di Maio

Fransa, İtalyan hükümetinin “birkaç aydır tekrarlanan suçlamalar, temelsiz saldırılar ve çirkin açıklamaları nedeniyle” İtalya’daki büyükelçisini ülkeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll, yaptığı yazılı açıklamada, “Fransa, (İtalya hükümeti tarafından) birkaç aydır tekrarlanan suçlamalara, temelsiz saldırılara ve çirkin açıklamalara maruz kaldı” ifadelerini kullanarak, son yıllarda bunun “eşi benzeri olmadığını” belirtti. Açıklamada İtalyan yetkililerin Fransa’nın iç meselelerine karışmasının provokasyon olduğu vurgulandı.

İtalya ve Fransa arasındaki gerilim tarafların son birkaç ayda karşılıklı yönelttiği ithamlar ile artmıştı. İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio’nun Paris’te Sarı Yelekliler’in liderleriyle yaptığı görüşmenin gerilimde bardağı taşıran son damla olduğu değerlendiriliyor.

#Fransa
#İtalya
#göçmen krizi
#Sarı Yelekliler
#​AB
٪d سنوات قبل